Uiterlijke verzorging

Uiterlijke verzorging is een begrip waar de meesten dagelijks mee te maken hebben. De aandacht voor uiterlijk verzorging neemt steeds verder toe. Nederlanders besteden boven gemiddeld veel tijd aan de dagelijkse uiterlijke verzorging. Nederlandse mannen en vrouwen besteden ruim meer tijd per week aan uiterlijke verzorging dan het wereldwijde gemiddelde. De Italianen, Argentijnen en Amerikanen zijn het ijdelst. De Chinezen besteden het minste tijd aan uiterlijke verzorging. Je dagelijkse uiterlijke verzorging bestaat voor de meesten uit douchen, eventueel make-up aanbrengen je haar stijlen, kleding uitzoeken etc. Omdat je je uiterlijke verzorging vaak ’s morgens vroeg doet voordat je naar school of werk gaat is het voor velen een uitdaging om alles voor vertrek netjes voor elkaar te krijgen. In de weekenden hebben velen meer tijd en wordt er extra aandacht aan het uiterlijk besteed.

Haarverzorging

De verzorging van het haar is voor velen een belangrijke bezigheid bij het opstarten van de dag. Je haar is toch een belangrijke blikvanger en een goede verzorging daarvan is belangrijk. Hoe je haar er uit ziet heeft onder andere te maken met je gezondheid. Elk haartype is anders en heeft zijn eigen unieke haarverzorging nodig. Eén van de bekendste haarverzorgingsproducten is van Redken. Redken is één van de topmerken op het gebied van haarverzorging en is verkrijgbaar in meer dan 50 verschillende landen. Het assortiment van Redken bestaat uit diverse lijnen die verzorging, styling en bescherming bieden voor alle haartypen en wensen. Redken heeft een lijn voor vrouwen en mannen. Naast de haarverzorging thuis is het voor velen een genot om regelmatig naar een professionele kapper te gaan en je haar eens extra te laten verwennen.

Gezichtsverzorging

Ook de verzorging van het gezicht is een belangrijke bezigheid voor veel mannen en vrouwen. Er zijn heel veel producten te verkrijgen om je gezicht te verzorgen. Naast de dagelijkse crème is voor veel vrouwen het aanbrengen van een mooie make-up ook een must. Als extra verwennerij gaan velen regelmatig naar een schoonheidsspecialiste om het gezicht een opkikker te geven. Een reiniging, gezichtsmassage en het professioneel laten aanbrengen van een make-up is heerlijk om te ondergaan. Je gezicht zal er zeker van opfleuren. Naast de verzorging van je gezicht combineren veel vrouwen hun bezoek aan de schoonheidsspecialiste met het laten verzorgen van hun nagels. Ook daar zijn ontelbaar veel mogelijkheden om er wat moois van te laten maken. Kortom het verzorgen van je uiterlijk is zowel thuis of in een professionele salon mogelijk.