Verschillende soorten kartonnen dozen

Omdat ik al zo lang bij de krant werk, heb ik al genoeg verschillende soorten dozen voorbij zien komen. Ook buiten mijn werk bij de krant heb ik regelmatig te maken met opbergdozen, tekendozen van mijn kinderen enzovoorts. Dit heeft mij aan het denken gezet over welke dezen er allemaal beschikbaar zijn en waar je ze voor kunt gebruiken. Benieuwd waar je bijvoorbeeld een kokerdoos voor kunt gebruiken? Lees dan snel verder!

Dozen van karton

Na een beetje onderzoeken kwam ik erachter dat verreweg de meest voorkomende doos, de kartonnen doos is. Kartonnen dozen zijn er in alle soorten en maten en kan je gebruiken voor de meest uiteenlopende doeleinden. Wist je dat er grofweg zo’n 20 verschillende typen kartonnen dozen zijn? Hier onder heb ik er een paar voor je uitgelicht.

Om te beginnen is er de verhuisdoos. De autolock variant kennen we allemaal wel. Je hebt ook nog een plakdoos en vouwdoos binnen dit type. Elke soort verhuisdoos is geschikt om zware spullen in op te slaan en te vervoeren. Dit komt doordat verhuisdozen over het algemeen gemaakt zijn van een stevige soort karton, namelijk golfkarton. Je hebt ook varianten die gemakt zijn van gerecycled karton, alleen zijn deze een stuk minder sterk dan de variant met golfkarton. Je kunt ook letten op de dikte van het karton. Vaak zit je met 4 mm wel goed, dozen met deze dikte hebben namelijk een draagvermogen van 35 kilo. . Let er dus goed op bij het verhuizen voor welke soort karton jij kiest!

Vervolgens heb je de zogeheten Amerikaanse vouwdoos. Deze doos wordt veel gebruikt voor de verzending van producten vanuit webwinkels. Deze vouwdoos wordt dan dichtgemaakt door middel van tape op het moment dat hij verzonden kan worden. Tegenwoordig kan je dit soort dozen bijna in iedere denkbare maat bestellen. Ben jij op zoek naar vouwdozen om jouw zending in te versturen? Neem dan eens een kijkje bij Vermeij Verpakkingen. Zij leveren diverse soorten dozen die geschikt zijn voor het versturen van pakketten.

Dan komen we aan bij de kokerdoos. Kokerdozen worden veelal gebruikt voor de verzending van posters en andere artikelen die een bijzondere afmeting hebben. De kokerdoos is beschikbaar in verschillende varianten en afhankelijk van het product kan je een kokerdoos vinden die erbij past. Omdat de producten die in een kokerdoos verpakt en verplaatst gaan worden, moet je rekening houden met de diameter, breedte en andere afmetingen maar ook met de stevigheid van het karton. Met een tl buis heb je bijvoorbeeld een stevige soort karton nodig, waar dit bij een post minder het geval zal zijn.

Interessante dingen hé, kartonnen dozen! Wil jij nou meer weten over verpakkingen, neem dan een kijkje bij Vermeij Verpakkingen. Zij zijn expert op het gebied van verpakkingsmateriaal.