5 tips voor thuiswerken

Al ruim een maand is het thuiswerken voor sommige mensen gewoon geworden. Thuiswerken brengt vele voordelen met zich mee. Zo kun je ongestoord lekker veel werk afmaken, in je pauze nog even iets in het huis doen en je hoeft niet in de file te staan op weg naar kantoor. Toch kan het thuiswerken ook best lastig zijn en het vergt veel discipline. Vooral nu we geen uitzicht hebben wanneer het eens is afgelopen kan ik me voorstellen dat je het wel eens zat bent. Daarom heb ik in de blog een aantal tips op een rijtje gezet om thuiswerken tot een succes te maken! 

 

Houd je ochtend routine vast

Normaal gesproken zou je uit bed komen even lekker gaan douchen, tandenpoetsen, je haar doen en een nette outfit aantrekken. De verleiding om nu zo laat mogelijk uit bed te kruipen en direct achter je computer te springen is groot. Toch raad ik het aan om juist je ochtendroutine vast te houden zodat je met een lekker gevoel kan werken. 

 

Neem pauzes 

Een andere valkuil is dat we de hele dag achter onze desktop of laptop blijven zitten zonder een pauze te nemen. Op werk houd je normaal gesproken wel een pauze, loop je af en toe naar het koffiezetapparaat en klets je met collega’s. Hou dit ook vast tijdens het thuiswerken. Maak in de pauze een lekkere maaltijd voor jezelf klaar en ga even rustig zitten eten zodat je mentaal ook kan ontspannen. Misschien kun je wel even een collega of vriend of vriendin opbellen om gezellig te kletsen. 

 

Maak een planning

Om chaos in je hoofd te voorkomen en productief te werken is het verstandig om aan het begin van de dag een planning te maken. Een taak kan je afstrepen nadat je het hebt afgerond en ook dat geeft rust in je hoofd. Bovendien blijf je zo productief.
 

Werk in the cloud 

Door in the cloud te werken kun je documenten gemakkelijk delen met collega’s. Als je dan een keer samen moet werken of iemand wilt vragen om een advies kan degene makkelijk bij je documenten.

 

Werkplek inrichting

Aangezien we nog wel een poosje thuis zitten is een ergonomische en fijne werkplek belangrijk. Investeren in een nieuwe stoel (als je geen goede stoel hebt) kan daarom ook geen kwaad. Zo voorkom je rug en nekklachten. Het zou natuurlijk jammer zijn als we straks weer naar buiten mogen en je niets kunt doen vanwege blessures.