Een eerste huis aanschaffen

Wanneer je carrière goed gaat en je ook in het liefdesleven geluk hebt gevonden ga je waarschijnlijk denken aan het beginnen van een gezin. Hier komt ook vaak bij kijken dat je de stabiliteit wilt van een eerste huis. Daarnaast is het aanschaffen van een huis ook altijd een goede investering. Maar bij het aanschaffen van een huis komt natuurlijk veel kijken. Het is niet alleen een belangrijke beslissing over je woonsituatie maar ook een belangrijke financiële beslissing. In dit artikel bespreken we een aantal tips en strategieën voor het aanschaffen van een eerste huis.

Financieel stabiel

Wanneer je de investering gaat maken om een eigen huis aan te schaffen, is de eerste stap die je maakt het op orde krijgen van je financiën. Een huis is een van de grootste financiële investeringen die je zult maken en dat betekent dat het belangrijk is om in een stabiele financiële situatie moet zijn voordat je een huis koopt. Zorg dat je geen grote schulden hebt staan. Het is bijvoorbeeld geen goed idee om nog studieschuld te hebben wanneer je een huis gaat aanschaffen. Zorg ervoor dat deze schuld al is betaald. Als je nog jonger bent kun je natuurlijk ook nog je best doen om ervoor te zorgen dat je helemaal geen studieschuld opbouwt. Zorg dat je genoeg spaargeld hebt om een initiële investering te maken van ongeveer twintig procent en daarnaast natuurlijk wil je ook natuurlijk een goed stabiel inkomen hebben waarvan je gemakkelijk de hypotheek kunt betalen.

Huis kiezen

Wanneer je financieel stabiel bent en een hypotheek aanvraag hebt gedaan bij de bank is het tijd om op zoek te gaan naar je droomwoning. Neem een makelaar in de hand en ga verschillende woningen binnen je budget bekijken. Wanneer je een droomwoning hebt gevonden en alle nodige controles hebt laten uitvoeren zodat je niet voor onverwachte verassingen komt te staan, kun je een bod uitbrengen.

 Verhuizen

Als je eenmaal je huis hebt kun je de verhuizing gaan regelen. Voordat je verhuist wil je natuurlijk eerst het nodige werk verrichten. Hier valt bijvoorbeeld onder het schilderen van je nieuwe huis en het leggen van je vloeren. Qua houten vloeren is het leggen of laten leggen van laminaat een zeer goede optie. Houten vloeren zijn populair en snel gelegd. Als alle voorbereidingen zijn gedaan dan kun je gaan verhuizen. Neem hiervoor een paar weekenden of neem een aantal vakantiedagen zodat je dit effectief kunt doen. Verhuizen kan namelijk heel erg chaotisch worden anders.