Tijd voor een nieuwe auto? Hier moet je op letten!

Is het tijd voor een nieuwe auto? Dan is het belangrijk dat je een aantal dingen checkt voordat je een auto aanschaft. Het is belangrijk dat je niet zomaar een auto koopt. Wanneer je er vervolgens achter komt dat er toch een aantal dingen niet kloppen dan zou dat zonde zijn! Het is daarom slim om wat meer tijd besteden aan onderzoek naar de auto voordat je deze daadwerkelijk koopt. In deze blog geven we je een aantal tips en tricks die je kunnen helpen bij het kopen van een auto.

Tweedehands auto kopen

Ben je van plan om een 2de hands auto kopen? Er is een enorm aanbod van tweedehands auto's in Nederland. Er zijn veel opties, dus wees voorzichtig. Bepaal zelf wat je zoekt in een auto en controleer het geschikte merk en model. Sommige auto's zijn betrouwbaarder dan andere. Als het merk en model eenmaal zijn bepaald, begint de zoektocht pas echt. Meestal kunt u kiezen uit verschillende bouwjaren, uitvoeringen en kilometerstanden. Hierdoor lopen de prijzen vaak sterk uiteen. Daarom is het belangrijk om veel vergelijkingen te maken, zodat u niet teveel hoeft te betalen. De kilometerstand is een belangrijke indicator, maar niet alleen een cijfer.

Verschillende merken en types

Wanneer je gaat zoeken naar een nieuwe tweedehands auto kom je waarschijnlijk snel op een bepaald merk uit wat je aanspreekt. Wanneer je bijvoorbeeld opzoek bent naar een Peugeot occasion is het belangrijk om wat meer informatie te vergaren over het merk Peugeot. Vaak zijn er bepaalde zaken waar je extra op moet letten bij een bepaald merk. Wanneer je dit weet is het slim om ook het type auto te onderzoeken. Neem dit allemaal mee wanneer je een tweedehands auto gaat kopen.

Neem de tijd

Als alles op papier klopt, is het tijd om de auto eens nader te bekijken. Doe dit grondig en laat de verkoper je niet opjagen. Controleer op krassen, slijtage, lekken en roest. Niet alleen buiten, maar op alle mogelijke plaatsen. Vergeet niet de naden te controleren om te zien of de achterklep en deur nog netjes en recht zijn. Misschien wel het belangrijkste is om de motor te controleren. Een slechte motor kan u in de toekomst veel onderhoudskosten met zich meebrengen. Het is van buitenaf niet te zeggen in welke staat het blok zich bevindt, maar een snelle blik kan je een idee geven. Zorg ervoor dat alles er schoon en netjes uitziet.