Neipe & milkshake IPA bier: het nieuwe speeltje voor IPA fans

Neipe & milkshake Ipa is een recent IPA-derivaat dat als bijzonderheid heeft dat het de nadruk legt op het aroma van hop. Dit nieuwe bier is de nieuwe bierstijl die elke bierliefhebber in de Verenigde Staten aan de haak heeft geslagen. Anderzijds is dit bier alleen bekend bij liefhebbers van ambachtelijk bier in Frankrijk. Je hebt ook gehoord over dit bier uit New England dat een echte concurrent voor IPA's aan het worden is. Hier is informatie die je alles brengt wat je moet weten over New England India Pale Ale.

Neipe & milkshake IPA: een fruitig bommetje

Neipe & milkshake IPA bier is ontstaan in Vermont, New England, dankzij brouwer John Kimmich die deze IPA creëerde uit een experiment. Zijn experiment resulteerde in een troebeler IPA met meer aromatische smaken. Neipa is zeker een bier dat is afgeleid van de IPA-stijl, maar met een veel dikkere body die de nadruk legt op de hoparoma's ten koste van de bitterheid. De smaak van deze drank zal je de indruk geven dat hij het midden houdt tussen een vruchtensap en een bier. Het Neipe & milkshake IPA bier lost de bitterheid op die in industriële bieren wordt gevoeld en die vaak problemen veroorzaakt voor het gehemelte van mensen die niet graag bier drinken. Dit is waarschijnlijk wat het bier zo succesvol heeft gemaakt in de U.S.A. Dit is het bier om aan te raden aan een vriend die niet van bier houdt. Hij zal verrast zijn.

Verschillen tussen Neipa en IPA

Neipa bier is zeker afgeleid van de IPA stijl, maar het heeft enkele duidelijke verschillen. Het interessante aan IPA-bieren is dat ze de aanwezigheid van mout grotendeels uitwissen dankzij hun bitterheid. Het is deze bitterheid die IPA's zo uniek maakt. Neipas daarentegen zijn interessant omwille van het hoparoma en de pijn dankzij de dichte body. Deze twee bieren verschillen dus in het gebruik van hop voor totaal verschillende doeleinden. De ene voor de bitterheid en de andere voor het hoparoma. Zelfs als we Neipe & milkshake IPA rekenen vanwege de toevoeging van hop voor de smaak, hebben deze twee bierstijlen qua smaak niets met elkaar te maken.