Eigen huis verkopen

Wil je gaan verhuizen of ben je van plan een grote reis te maken? Dan is het tijd om je huis te gaan verkopen! Je huis verkopen is niet altijd even makkelijk, zeker niet wanneer je erachter komt dat er veel zaken geregeld moeten worden. Daarom is het slim om hier vroegtijdig mee te beginnen. Wanneer je jouw huis wilt verkopen is het belangrijk dat je bekijkt welke zaken er allemaal komen kijken bij het verkopen van je huis. In deze blog nemen we je mee in een aantal tips die je kunnen helpen bij het verkopen van je huis en hoe je dit aanpakt.

Werk samen met een verkoopmakelaar

Wanneer je voor het eerst een huis verkoopt zijn er veel dingen waar je zelf nog geen weet van hebt. Je kan natuurlijk veel online vinden maar toch zijn er altijd dingen waar je niets van af weet of zijn er dingen die je niet begrijpt. Met een verkoopmakelaar in jouw buurt kan je gemakkelijk zaken regelen. Wanneer je opzoek bent naar een verkoopmakelaar in jouw buurt kan je gemakkelijk zoeken op bijvoorbeeld verkoopmakelaar Groningen. Zo kan je bijvoorbeeld uitkomen op Ben-s makelaar. Met een verkoopmakelaar weet je zeker dat je goed zit. Een verkoopmakelaar helpt je door het gehele proces heen en heeft altijd het beste advies voor jouw huis!

Hypotheek aflossen?

Betaalt u uw hypotheek af omdat u uw huis wilt verkopen? Bij veel hypotheken kunt u bij verkoop boetevrij aflossen. Verhuist u van uw eigen woning naar een huurwoning, dan moet u het geld terugbetalen. Is de huidige rente echter gunstiger dan uw rente, dan is de aflossing meestal wijzer. Na aflossing van de schulden raak je deze hypotheekschulden kwijt en kun je een nieuwe hypotheek krijgen voor je nieuwe woning. Overweeg dan zeker het zogenaamde extra leenregeling.

Je huis verkopen via internet

Er zijn verschillende opties om je huis te koop aan te bieden. Dit kan bijvoorbeeld op een website als Funda. Er zijn daarnaast veel internetmakelaars die jouw advertenties voor een hoog bedrag op de homepage plaatsen. In dat geval kunt u zelf advertenties en foto's aanleveren. Zorg daarom voor een duidelijke, correcte omschrijving en mooie en professionele foto's om je huis mee te laten zien. Andere manieren om zelf woningen te voorzien zijn via Marktplaats of social media. Op deze kanalen (zoals op Facebook) kun je je boodschap in kleine hoeveelheden promoten zodat ook mensen buiten je eigen netwerk de advertentie kunnen zien.