Motor rijden in de zomer, welke stappen moet ik ondergaan?

De zomer komt eraan en we weten allemaal wat dat betekent. Zon, zee en stranden is wat in ieder zijn gedachte zal zitten voor de zomermaanden. Hoewel ik enorm veel hou van de zee en het strand, is er iets waar ik nog meer van houd en dat is het rijden op mijn motor tijdens het lekkere weer.  Ik heb mijn motor al meer dan 7 jaar en maak er alleen gebruik van in de zomer. Hoewel het toch lekker blijft om erop te rijden het gehele jaar, heb ik bewust de keus gemaakt om de motor alleen ’s zomers te gebruiken.

Elk jaar, nadat ik de motor uit de garage haal, zijn er enkele eisen waar ik aan moet voldoen om er vervolgens gebruik van te maken. Ik neem jullie mee binnen deze eisen.

Motor controleren

Voordat ik veilig de weg op kan, breng ik mijn auto elk jaar langs de garage om een volledige controle te ondergaan. Dit doe ik jaarlijks bij dezelfde garage en de monteur controleert mijn motor zowel van buiten als van binnen. Denk hierbij aan de motor zelf en of er eventueel sprake is van een lekkage of eventuele mankementen aan de motor. Ook wordt er gecontroleerd of de motor veilig genoeg is om de weg op te gaan. Dit houdt in dat de motor voldoet aan alle eisen om de weg op te gaan. Wanneer dit niet het geval is, wordt de motor gerepareerd en wanneer dit gedaan is, kan ik veilig de weg op.

Zodra de motor veilig genoeg is en de weg op kan, zijn er nog enkele eisen die voldaan moeten worden.

Motor verzekering

Een motor verzekering is verplicht in Nederland. Zonder motor verzekering mag je niet de weg op gaan. Omdat ik mijn motor alleen in de zomer gebruik, moet ik mijn motor elk jaar opnieuw verzekeren. Dit doe ik om geen extra kosten te maken voor de periode dat ik de motor niet gebruik. Er zijn veel verschillende motor verzekeringen waar ik uit kan kiezen jaarlijks. Ik kijk meestal naar de meest aantrekkelijke prijs voor de motor verzekering.

Met behulp van de Combi Motors Verzekeringen kan ik verschillende verzekeringen makkelijk en veilig vergelijken. Ik doe dit elk jaar en Combi Motors helpt mij met het kiezen van de juiste verzekering.

Kleding

Ik koop elk jaar nieuwe kleding voor mijn motor. Het is belangrijk om de juiste outfit te dragen tijdens het rijden om mij te beschermen. Elk jaar koop ik een nieuwe leren pak, nieuwe schoenen en een nieuwe helm. Dit doe ik om zeker te zijn van mijn veiligheid.

Wanneer deze stappen zijn ondergaan, kan ik veilig de weg op en genieten van mijn motor tijdens de warme zomermaanden.