Een epoxy vloer gaat een leven lang mee

  Je ziet steeds vaker een mooie epoxy vloer. Zelfs in huizen wordt dit materiaal tegenwoordig gebruikt om een schitterende vloer te maken. Dat is natuurlijk niet voor niets. Een epoxy vloer is redelijk gemakkelijk zelf aan te brengen, is in alle RAL-kleuren te bestellen en is ook nog eens op waterbasis. Je hebt met een epoxy vloer dus geen nare, scherpe geur in huis die moet "slijten". Toch kennen we deze vloer eigenlijk nog vooral van het gebruik in showrooms en garages. Maar wist je dat een epoxy vloer in jouw garage ook echt een toegevoegde factor is?

  Een epoxy vloer in jouw garage is zeker de moeite waard

  Wanneer je hebt besloten om de garage eens flink aan te pakken, dan komen de meeste mensen niet verder dan de vloer goed vegen en de muren schilderen. Een kast plaatsen voor gereedschap en andere materialen en de rest: naar de stort. Maar wat nu als je een lelijke vloer hebt in je garage? Moet je dat er dan maar bij laten? Een kapotte vloer kan in de loop der jaren al veel olie en benzine hebben geabsorbeerd en dat kan een stank (blijven) geven. Door de vloer te behandelen met epoxy zorg je ervoor dat de vloer niet alleen als nieuw is, maar ook dat de vloer geen vloeistoffen meer zal opnemen.

  Hoe werkt het leggen van zo'n vloer in de garage?

  Heb je een schone vloer? Dan hoef je deze niet te behandelen met een voorstrijkmiddel. Heb je een vloer waar door de jaren heen wat vloeistoffen op zijn gelekt? Dan is het wel weer handig om een voorstrijkmiddel te gebruiken. Is dat middel gedroogd en is de vloer meer dan bezemschoon (een stofzuiger doet wonderen)? Dan kun je beginnen met het gieten van de vloer. Dit doe je in twee lagen. Tussendoor veeg je de laag glad en laat je deze drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  Een vloer van epoxy in de garage zorgt dat het netjes blijft

  We weten allemaal dat een garage nu niet direct de meest nette omgeving is. Waar gehakt wordt, vallen spaanders. Maar zo'n mooie, gladde epoxy vloer maakt het wel weer erg gemakkelijk om na iedere klus de garage weer bezemschoon achter te laten. Loopt het de spuigaten uit? Dan kun je de vloer natuurlijk ook stofzuigen en dweilen. Zo zorg je ervoor dat je nooit meer voor een andere vloer in je garage hoeft te gaan kijken.