Een zomer vol ondernemerskansen

    Het einde van de coronacrisis komt in zicht. Als de prognoses van Hugo de Jong kloppen, dan kan Nederland medio juli weer open. De ziekenhuizen stromen leeg. De zorgmedewerkers kunnen met een gerust hart een drankje drinken op het terras. We mogen weer daten, uit eten, kroegentochten organiseren, naar voetbalwedstrijden en shoppen met de meiden. Sommigen hebben zelfs al een Summer of Love voorspeld. Zoals de hippies in de jaren '60 de achterhaalde waarden van de oude generaties van zich af wierpen, werpen wij nu de achterhaalde mondkapjes van ons af. De winkels, de wereld en de economie. Alles gaat weer open. Dit biedt niet alleen kansen voor hedonisten en levensgenieters. Ook voor ondernemers liggen er deze zomer grote kansen. Anderhalf jaar lang wisten consumenten niet waar ze hun salaris aan moesten besteden. Deze zomer gaan ze het uitgeven. Ondernemers, wees gereed!

    Wie bedenkt een succesvol idee?

    Waar grote schatten zijn te veroveren, liggen ook veel ondernemers in hun piratenschepen te dobberen voor de kust. Gisteren was er op het nieuws dat er tijdens de coronacrisis 92 nieuwe bierbrouwers zich hadden geregistreerd bij de Kamer van Koophandel. Dus ben jij een ondernemer met een passie voor bier? Dan heb je er een zware dobber aan om deze zomer uitgerekend jouw biertje tot het gevierde bier van de zomer te laten worden. Ook staan er deze zomer reeds 12823729 festivals op de planning. Een idee voor een nieuw festival lijkt dus ook lastig te worden. Waar krapte heerst, heersen echter ook kansen. Festivalorganisatoren hebben laten weten dat het lastig wordt om genoeg leveranciers te vinden voor lekkere festivalhapjes en voor alle apparatuur en kunstwerken die het festivalterrein moeten opfleuren. Als ik ondernemer was, zou ik daar kansen zien.

    Tips voor ondernemers op zzpdaily.nl

    Maar ik ben geen ondernemer. Ik schrijf dit stukje slechts voor ondernemers. U zal wellicht al lang een plannetje hebben bedacht om de markt te veroveren. Wel kunt u hier wellicht wat hulp bij gebruiken. Op de website zzpdaily.nl worden ondernemers geholpen bij elke problemen die ze tegen zouden kunnen komen. Er zijn ervaringen te vinden van beginnende ondernemers, u kunt een zakelijke rekening vergelijken om een startkapitaal te verwerven, er zijn artikelen over hoe je nu eigenlijk een geslaagde bedrijfsnaam verzint. Dit alles vindt u op zzpdaily.nl en nog veel meer. Het staat vast dat ons een zomer te wachten staat vol romantische, hedonistische en economische kansen. Laat zzpdaily uw gids zijn om de laatstgenoemde kansen te verzilveren!