De beste verzekering voor jouw motor

Je hebt een nieuwe motor gekocht en je wilt dat hier natuurlijk niks mee gebeurt! Het is daarom tijd om een goede motorverzekering te zoeken en wij willen je daar graag een handje bij helpen. In deze blog vindt je daarom alles over het verzekeren van je motor.

Verschillende motorverzekeringen vergelijken

Wil jij gaan voor een goedkope motorverzekering of juist een motorverzekering all risk? Zorg er dan voor dat je goed alle verzekeringen met elkaar vergelijkt. Hiervoor zijn er gelukkig een aantal sites die je kunnen helpen bij deze beslissing die alle verzekeringen voor je op een rijtje zetten. Je hebt verschillende soorten verzekeringen namelijk: WA, beperkt casco of allrisk en wij zullen ze allemaal even voor je uitleggen! De goedkoopste verzekering die kunt afsluiten is de WA verzekering en deze is verplicht. De verzekeraar vergoed hierbij de schade die is aangericht aan anderen. Deze WA motorverzekering vergoed dus niet de schade aan jouw eigen motor. Als een ongeval door jouw schuld veroorzaakt is dan wordt de schade vergoed voor de andere partij. Je kunt er ook voor kiezen om een uitgebreidere verzekering af te sluiten en dat is de WA beperkt casco verzekering. Deze verzekering, die iets meer kost, biedt naast de dekking van de andere partij ook dekking aan jou. Dit is het geval bij bijvoorbeeld ruitbreuk, diefstal, hagel- of stormschade, brand, aanrijding met een dier of bliksemschade. Als laatste kun je ook kiezen voor een allrisk verzekering. Deze verzekering is de meest uitgebreide van allemaal en ook meestal de duurste. Hierbij ben je wel voor zowat alle schade aan jouw motor verzekerd en deze verzekering is voornamelijk aantrekkelijk wanneer je veel schadevrije jaren hebt opgebouwd.

Schadevrije jaren handig voor financiering allrisk verzekering

Wanneer jij veel schadevrije jaren opbouwt krijgt je korting op je motorverzekering. Daarom wordt er door meer ervaren motorrijders ook vaak de overstap naar allrisk gemaakt. Het is sowieso al erg aantrekkelijk om een allrisk verzekering af te sluiten omdat dit eigenlijk alle schade van je motor dekt, maar laten we eerlijk zijn; het is vrij duur. Als je dus korting krijgt op deze verzekering worden de kosten daarvoor een stuk lager en vang je eigenlijk twee vliegen in een klap want het is én goedkoper én het dekt meer. Schadevrije jaren worden als volgt opgebouwd: Als jij één verzekeringsjaar geen schuldschade claimt krijg jij een schadevrij jaar. Als er echter een claim is van schade door jou verlies je ook meteen weer vijf schadevrije jaren. Dit kan ervoor zorgen dat je ineens een flinke premiestijging meemaakt.