Geschenken voor zakelijke relaties

Met het einde van het jaar in zicht, is het op veel plekken traditie om mensen geschenken te geven. Dit geldt ook op het werk. Al sinds de negentiende eeuw worden er kerstpakketten uitgegeven. Origineel was dit van boeren naar hun personeel toe. De werknemers kregen dan een mandje met eten mee, want de boeren zouden het in de wintermaanden toch niet zelf op kunnen eten. Tegenwoordig wordt het meer gedaan om het personeel een prettige kerst te wensen en het oude en aankomende jaar te vieren. Veel bedrijven doen aan kerstpakketten, dozen met inhoud, maar het is ook mogelijk om punten te sparen en deze uit te geven op speciale websites. Hier zijn wat ideeën om de kerst met het personeel te vieren.

Kerstkaarten

Iets makkelijks voor deze kerstdagen, zijn kerstkaarten. Het is altijd aardig om een kaartje in de bus te krijgen. Dat laat zien dat er aan iemand gedacht wordt, zeker wanneer het kaartje wat meer gepersonaliseerd is. Denk bijvoorbeeld aan het handmatig uitschrijven van de berichtjes in de kaart. Kerstkaarten zijn ook zeker leuk om aan klanten te sturen, om te laten zien dat zij gewaardeerd worden. Voor grotere bedrijven met vele klanten is dit een minder goede optie, behalve als er in september begonnen wordt met kaartjes schrijven!

Cadeaubon

Sommige mensen vinden het heerlijk om een cadeaubon te ontvangen, anderen haten het! Een cadeaubon geeft misschien niet super feestelijk, maar het is wel erg makkelijk. Iemand kan zelf kiezen waar het aan uitgegeven wordt en zit erdoor niet opgescheept met iets wat zij misschien helemaal niet leuk vinden. Er kan een cadeaubon gedaan worden voor een specifieke winkel, voor één ding (zoals een fashioncheck voor kleren) of bijvoorbeeld voor een restaurant. Nederland houdt zeker van korting, dus bij vele kan een cadeaubon er wel in!

Wijn

Wie houdt er nou niet van wijn? Het is heerlijk en kan goed gepaard worden met een chocolaatje of een borrelhapje voor een heel leuk en klein kerstcadeau. Tegenwoordig bestaat er een wijnfles bedrukken. Hierbij wordt een etiket op de wijnfles bedrukt, waardoor er een leuk berichtje of wat reclame op komt. Het is gedaan in drie stappen. De eerste stap is om te kiezen tussen cava, champagne of bubbels. Stap twee draait om de kleur of het thema. Hierbij wordt ook het berichtje op de fles geplaatst. De derde stap is om het etiket om de wijnfles te bedrukken en de fles is klaar!

Vraag het aan het personeel

Klinkt geen enkel idee als een goed idee of zijn er toch echt te veel twijfels? Vraag aan het personeel wat zij het liefst zouden hebben! Een poll duurt over het algemeen niet lang om te maken en geeft wel veel inzicht in de wensen van het personeel. Zo kan je er zeker van zijn dat het kerstcadeau eentje is die gewild is.