Zolder ombouwen tot nieuwe ruimte

De meeste mensen gebruiken hun zolder als opberghok. Het is namelijk niet altijd een grote ruimte waar je iets van kan maken. Toch is het de moeite waard om te kijken of je niet iets met deze nuttige extra plek kunt doen. Een extra slaapkamer bouwen bijvoorbeeld? Of een creatieve ruimte maken voor jezelf of je kinderen? In dit blog zet ik een paar ideeën over wat je met je zolder kunt doen op een rijtje.

Extra slaapkamer

Een extra slaapkamer maken op zolder is heel erg handig als je bijvoorbeeld niet genoeg slaapkamers hebt of een logeerkamer wilt voor visite. Dit kan natuurlijk heel erg goed als er genoeg ruimte is! Daarnaast is het wel fijn als er genoeg licht in de kamer is, dus een dakkapel laten bouwen is zeker geen slecht idee. Kijk hierbij wel of je er een vergunning moet aanvragen en hoeveel een dakkapel bouwen ongeveer kost. Ook moet je rekening houden met de inrichting: voor een slaapkamer heb je in ieder geval een bed, lamp, kast en nachtkastje nodig. Het is dus best wel een investering om je zolder om te toveren tot slaapkamer. Woon je in Utrecht en kan je wel wat hulp gebruiken om al die meubels op zolder te krijgen? Huur dan een verhuislift utrecht in of schakel een verhuisbedrijf in dat je kan helpen bij verhuizen utrecht.

Atelier

Ben je kunstenaar en zoek je een ruimte om creatief te kunnen zijn? Dan is de zolder ook een interessante optie om te gebruiken. Ook hiervoor is het belangrijk dat je genoeg licht hebt, dus je kan bijvoorbeeld checken of een dakkapel genoeg licht biedt. Daarnaast is het handig om een vloer te hebben die makkelijk schoon te krijgen is, aangezien je waarschijnlijk veel bezig zal zijn met verf en andere middelen die vlekken kunnen achterlaten.

Muziekstudio

Heb je een ruimte nodig waar je muziek kan maken en wil je daarvoor de zolder gebruiken? Dan is het belangrijk om te kijken of je niet te veel overlast maakt. Is dit wel het geval? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een geluiddempende vloer te leggen en de muren geluidsdicht te maken. Wanneer je dat doet is de zolder een perfecte ruimte voor een muziekstudio! Je hebt weinig geluid en wordt niet gestoord. Daarnaast kun je de studio zo groot maken als je wilt (en wat de ruimte je biedt). Heb je veel ruimte? Dan kun je de studio uitbreiden met een bank, tafeltje met koffiezetapparaat en vocal booth. Is de ruimte beperkt? Dan kun je er ook voor kiezen om een kleine home studio te maken met alleen een bureau waar je computer op staat, monitors, een midikeyboard en een microfoon. Wanneer je een songwriter bent die demo’s wilt maken of je muziek alleen voor je hobby wilt opnemen, is zo’n kleine home studio perfect. Wil je professioneel produceren? Dan kun je beter naar een grotere ruimte zoeken.