Zo houd je je hoeslakens lang goed

Als jij je hoeslakens goed wilt houden zijn er een paar dingen die je hiervoor kunt doen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je je hoeslakens regelmatig wast. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten hoeslakens met andere eigenschappen. De een is wat gevoeliger voor slijtage dan de ander. Door hier vooraf goed rekening mee te houden bespaar je jezelf later geld en moeilijkheden.

Verschillende soorten hoeslakens

Er zijn veel verschillende soorten hoeslakens zoals eerder genoemd. Zo heb je hoeslakens van katoen, flanellen, badstof, jersey en velours. Niet iedere stof is voor iedereen geschikt. Als je bijvoorbeeld veel transpireert kan badstof erg vervelend zijn en katoen juist erg fijn. Als je dit van jezelf weet en je daarop aanpast zal je hoeslaken minder vaak gewassen hoeven en daardoor blijft die langer goed

Je hebt overigens niet alleen verschillende soorten materiaal. Je hebt namelijk ook verschillende maten. Zo heb je hoeslakens met een standaard bedafmeting, maar ook hoeslakens die op maat worden gemaakt. Hoeslaken voor luchtbed zijn anders dan gewone hoeslakens. Voor luchtbedden heb je net als bij gewone hoeslakens verschillende maten. De hoeslaken voor luchtbedden zijn meestal van katoen gemaakt. Luchtbedden hebben vaak andere afmetingen dan normale bedden. Mede daarom zijn er hier speciale hoeslakens voor. De kwaliteit van deze hoeslakens is overigens even goed als die van een hoeslaken voor een normaal bed.

Let op met wassen

Wanneer je gaat wassen is het slim om je hoeslaken te wassen met niet teveel wasmiddel. Bovendien is het aan te raden om te kijken naar de hoeveelheid graden waarin het gewassen moet worden. Je wilt namelijk niet dat je hoeslaken krimpt in de was en daardoor niet meer past. Een andere goede tip is om het hoeslaken te wassen met producten van dezelfde kleur. Mocht er dan nog iets afgeven dan verandert de kleur van de hoeslaken niet. Zo hoef je je geen zorgen te maken over vlekken als jij je hoeslaken uit de was haalt.

Koop kwaliteit en voorkom ergenissen!

Als jij je hoeslakens lang goed wilt houden is het ook slim om te kijken naar de kwaliteit. Er is namelijk een behoorlijk verschil per hoeslaken. Zo kun je hoeslakens van een paar euro kopen, maar ook van een wat groter bedrag. Ga er dan ook niet vanuit dat een hoeslaken van een lagere prijs ook even goed is als een wat duurdere. Het kan zijn dat de goedkopere hoeslangs lang meegaan, maar vaak is dit niet het geval. houd hier dan ook rekening mee bij het kopen van hoeslakens. Dit geldt zowel voor de hoeslakens voor op het bed als die voor op het luchtbed.