Een vlag ophangen? Let hier op

Is er iemand geslaagd of wil jij de vlag voor een andere reden ophangen? Dan is het fijn als jij hier de juiste benodigdheden voor hebt. Maar waar haal je deze en waar moet je precies op letten als je een vlag op wilt hangen? Hier een paar handige tips waar je op moet letten als jij je vlag gaat ophangen.

De juiste benodigdheden

Wanneer je de vlag wilt ophangen heb je een aantal dingen nodig. De vlag of vlaggen zijn natuurlijk onmisbaar. Een stok waaraan de vlag kan hangen en niet te vergeten de vlaggenstokhouder waar de stok met de vlag of vlaggen in moet. Als je deze benodigdheden niet hebt, is het vaak lastig om de vlag uit te hangen. Er zijn heel veel locaties waar jij deze spullen kan halen. Vaak kun je dit bij een Blokker of Action gemakkelijk verkrijgen. Online is het ook zeker mogelijk om deze artikelen te bestellen. Let dan wel op dat je deze op tijd in huis hebt. Je wilt natuurlijk niet dat je benodigdheden niet binnen zijn als jij je vlag uit wilt hangen.

Andere accessoires voor jouw vlag

Er zijn naast de benodigdheden ook een aantal accessoires die je er los bij kunt kopen. Zo kun je bijvoorbeeld een klein gewichtje kopen. Door dit gewichtje blijft de vlag mooi op zijn plek hangen en wappert hij niet per ongeluk weg. Dat is natuurlijk ideaal, vooral als jij je vlag ophangt op een plek waar heel veel wind staat. Kijk daarom voordat je een vlag koopt wat er van opties zijn. Dit kan je uiteindelijk veel tijd en gedoe besparen. 

 

Je mag niet altijd iedere vlag uithangen

Het is in Nederland mogelijk om iedere dag de vlag uit te hangen. Echter, normaal gesproken gebeurt dit alleen bij bijzondere dagen. Hierbij kun je denken aan 4 en 5 mei, koningsdag of als er iemand geslaagd is. Als je van plan bent om meerdere vlaggen op te hangen is het verboden om de oranje vlag op te hangen als het niet voor het koninklijk huis is. Deze vlag mag je alleen uithangen met verjaardagen, geboortes en huwelijken van het koningshuis. Houd hier dan ook rekening mee. 

Als iemand geslaagd is het vaak traditie om de vlag uit te hangen in combinatie met een tas. Hiermee laat je eigenlijk aan iedereen zien dat jij bent geslaagd voor jouw examens. Of dit nou op de middelbare school of hogere school is maakt niet uit. Er zijn hier in principe geen regels aan verbonden.