3 belangrijke dingen bij de verbouwing van jouw huis

Nu we al een jaar lang in een totaal andere situatie leven hebben de meeste huizen al een flinke opknapbeurt gehad. Door het thuiszitten zijn de kluskriebels bij veel mensen op komen borrelen. Het viel ineens op dat de keuken wel toe is aan een verbouwing, het interieur al veel te lang staat en er nog geen goede thuiswerkplek was. We zijn daarom allemaal goed bezig geweest. Toch is de trend van verbouwen nog lang niet afgelopen. Aannemers hebben de komende maanden nog volledig volle agenda’s en het is lastig om er nu tussen te komen. De kans is daarom groot dat je toch zelf aan de slag gaat voor een klus die je normaal gesproken door een ander zou laten doen. Een verbouwing kun je natuurlijk zo groot aanpakken als je zelf wilt of nodig is. Toch zijn er altijd een aantal belangrijke dingen waar je bij een verbouwing rekening mee moet houden. Zorg er met deze tips voor dat je het goed aanpakt.

 

Isoleren

Een belangrijke tip is te zorgen voor goede isolatie. Dit is een belangrijke eerste stap richting een energiezuinigere woning, want het gaat je een hoop kosten besparen als je het in een keer goed doet. Goede isolatie zorgt voor meer wooncomfort, een lagere energierekening en is daarmee ook goed voor het klimaat. Kies natuurlijk wel voor het juiste isolatiemateriaal. Welk type isolatiemateriaal je gebruikt is afhankelijk van het soort klus je hebt. Zo heb je steenwol, glaswol, PIR, folie, EPS en nog meer. Laat je dus altijd goed informeren welk soort je nodig hebt.

 

Sanitaire ruimtes

Ga je meerdere ruimtes verbouwen, dan is het handig om bij sanitaire ruimtes te beginnen. Je wilt namelijk wel gewoon een bezoek kunnen brengen aan het toilet in je woning en een douche na een lange klusdag is ook wel zo fijn. Wanneer je nog geen afgewerkt toilet of badkamer hebt, moet je hier een duidelijk kostenplaatje van maken. Wanneer je de sanitaire ruimte op een andere plek in huis wilt, moet je hier heel goed over nadenken. Je kunt namelijk niet zomaar het toilet en de wasmachine ergens anders neerzetten. Je moet nagaan of waterleidingen en dergelijke wel naar die plek toe geleid kunnen worden en hoeveel kosten hiermee gepaard gaan.

 

Machines

Voor alle fases van de verbouwing zul je bepaalde machines en gereedschappen nodig hebben. Zorg ervoor dat je van tevoren alle benodigde spullen in huis hebt. Zo kom je tijdens het klussen niet voor ongewenste verrassingen te staan waar de verbouwing vertraging door kan oplopen. Voor Frezen heb je weer andere machines nodig dan wanneer je gaat Watersnijden. Weet welke machines je nodig hebt en zorg dat je ook genoeg gereedschappen zoals boormachines, hamers, schroeven, meetlinten en een waterpas in huis hebt.