Waarom kiezen voor Greenwheels en niet een eigen auto

Als je gebruik wilt maken van een auto is het fijn als je er eentje ter beschikking hebt. Dit kan een eigen auto zijn, maar je zou ook een auto kunnen huren. Voor sommige situaties kan een auto huren een stuk fijner zijn. Met Greenwheels maak je gebruik van een deelauto. Het gebruiken van een deelauto levert meerdere voordelen op.

Hoeveel geld ben je kwijt aan een auto

Als je een eigen auto hebt zitten daar veel kosten aan verbonden. Behalve de aankoopkosten die je hebt, zit je ook direct verbonden aan maandelijkse kosten. Zo moet je je auto verzekeren en betaal je wegenbelasting in Nederland. Daarnaast hebben we nog niet gesproken over de brandstof en de kosten die aan de onderhoud zitten verbonden.

Het verschilt per auto tot hoe hoog de kosten oplopen. Vaak is het hoe groter de auto is, hoe hoger de auto. Je betaalt bijvoorbeeld veel meer wegenbelasting voor een zware auto dan dat je dat doet voor een lichte auto.

Alternatief voor een eigen auto

Door de hoge kosten die aan een eigen auto zitten verbonden zijn er veel mensen die ervoor kiezen geen auto te kopen. Als je dan toch nog een auto nodig hebt kun je deze huren. Huren kan soms nog best een gedoe zijn, daarom kwam Greenwheels met een makkelijk systeem. Het zijn deelauto’s die je kunt reserveren via een app en dan kunt pakken om te gebruiken. De auto open je ook doormiddel van de app, dus je hebt niemand nodig om de auto op te halen. Dit is vaak een stuk goedkoper dan een eigen auto onderhouden. Al helemaal als je niet dagelijks een auto nodig hebt.

Wat ook veel scheelt is dat je geen parkeerkosten hoeft te betalen voor Greenwheels als je deze op zijn eigen plaats neerzet. Een groot voordeel is dat deze parkeerplaats vaak al in de stad is.

Veel plekken waar je een Greenwheels auto zou kunnen krijgen

Als je gebruik wilt maken van een Greenwheels auto zijn er veel plekken waar je deze zou kunnen ophalen. Zo heb je een deelauto den haag, maar zo zijn er nog een hoop andere plekken waar je een Greenwheels auto kunt pakken. In bijna elke grote stad kun je wel aan zo’n auto komen. Via de app voor autodelen kun je zien waar je een auto zou kunnen ophalen. 

De plekken waar de auto’s staan zijn vaak in de buurt van een station. Dit is ideaal omdat deze vaak centraal in de stad liggen.