Woning tekort

Het klinkt je misschien wat vreemd in de oren, woningnood in ons land, maar het begint er steeds meer op te lijken. Zowel starters als doorstromers krijgen steeds meer problemen om een passende woning te vinden. De prijzen van de koopwoningen zijn momenteel torenhoog en het aanbod aan huurwoningen zit ook zo goed als op slot. De verwachting is dat het de komende jaren zeker niet beter zal gaan worden. Nederland heeft volgens diverse onderzoeken in 2030 een tekort van ruim 157.000 woningen. De meest genoemde oorzaken zijn het gebrek aan nieuwbouw tijdens de crisis en de aanhoudende vraag naar woningen als gevolg van de sterke groei van het aantal eenpersoonshuishoudens en immigratie. De werkelijke oorzaak van het woningtekort is misschien wel een geheel andere; het rijtjeshuis. Nederland is traditioneel een land van rijtjeshuizen met tuin, het liefst met een garage voor de auto erbij. Nergens in Europa wonen zoveel mensen in een rijtjeshuis als in Nederland en dat neemt veel oppervlak in beslag.

Een eigen huis

Het blijft altijd een afweging als starter ga je huren of kopen. Veel jongeren besluiten tot het kopen van een woning over te gaan ondanks de hoge prijzen. Huren geeft vaak lange wachtlijsten en is het heel onzeker wanneer je voor een woning in aanmerking kan komen. Ondanks de strengere hypotheeknormen geven veel starters de voorkeur aan een koopwoning. En als je dan in het bezit bent van een eigen woning kan je gaan nadenken over de inrichting. Dan komen er heel wat vragen op je af zoals: welke meubels vind ik leuk, welke bank ga ik uitzoeken en waar ga ik dit doen? Industriële meubels zijn erg populair op dit moment. Een Industriële bank kopen kan je heel goed bij station7.nl doen. Je vindt daar een ruime collectie. Je kan ook één van de showrooms bezoeken om jouw keuze in het echt te bewonderen.

Wat komt er verder bij kijken?

Als je je bank hebt gekocht is dat natuurlijk niet het enige wat er nodig is voor je inrichting. Eetkamerstoelen en een tafel, een fauteuil en een salontafel mogen natuurlijk niet ontbreken. Ook hiervoor kun je prima terecht bij station7.nl. Als je een keuken hebt met een kook of werkeiland is het leuk en praktisch om hier barkrukken bij te plaatsen. Je zal zien dat je rondom het eiland veel tijd door zal gaan brengen. Hoe gezellig is het dan als je dan met elkaar op een barkruk in je keuken kan genieten.