Klussen voor jezelf en een ander

  Niet iedereen is geboren met een aanleg voor reparaties en andere klussen. Maar anderen kunnen wonderen verrichten. En maken hier ook hun werk van. Of je nu gewoon voor jezelf klust of het in opdracht doet voor een ander, je hebt er wat voor nodig. In deze blog vertel ik je hier meer over. Lees je mee?

  Een huis vol mogelijkheden

  Geloof het of niet maar je eigen huis barst van de mogelijkheden. Zodra we intrekken in een nieuw huis gaan de verbouwingen, inrichtingen en aanpassingen in een stroomversnelling. Maar nog voordat alles helemaal af is, komt hier vaak al een einde aan. En dat betekent dat er altijd klussen rondom huis blijven liggen. Tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en hier mee aan de slag te gaan. Plinten die geverfd moeten worden? Geen probleem! Lekkage in de badkamer? Jij hebt het zo gefikst. Toch? Ben jij een alleskunner?

  Welk project past bij je?

  Het kan namelijk ook goed zijn dat je meer een gevoel hebt voor specifieke projecten, zoals bijvoorbeeld het schilderwerk, in plaats van dat je alles een beetje in de vingers hebt. Dan is het handig om hier kritisch naar te kijken om zo extra opknapwerk te voorkomen. Neem je projecten van buitenaf aan, kijk dan ook goed naar wat je kan en schep geen onrealistische verwachtingen, voor jezelf en de andere partij. Neem projecten aan waar je enthousiast van wordt.

  Wat heb je nodig?

  Iedere klusser heeft materiaal en gereedschap nodig. Maar de uitkomst van je project zal ook samenhangen met de kwaliteit van dat materiaal en gereedschap. Investeer hier dus in zover dat nodig is. Zo voorkom je dat je achteraf meer uitgeeft om kwaliteitsfoutjes op te lossen. Je weet immers wat ze zeggen: “Goedkoop is duurkoop”. Op de website van Bouwmaat.nl kun je terecht voor allerlei producten zoals bijvoorbeeld gipsplaten badkamer of gipsplaten plafond.

  Voor een ander

  Als je als ZZP’er opdrachten voor een ander doet, zorg dan dat je met de klant overlegt over de kosten van zowel je diensten als het benodigde materiaal. Bespreek de verwachtingen goed door en vereeuwig afspraken altijd op papier zodat je iets fysieks hebt om op terug te vallen indien dat nodig blijkt te zijn gedurende of zelfs na de opdracht.

  Veel klus plezier!