Zo wordt je nieuwe auto geen miskoop!

Ondanks dat Nederland een echt fietsland is, is de auto ook niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Bijna ieder huishouden heeft minimaal wel één auto voor de deur staan, als het er al niet meer zijn. De auto wordt gebruikt om naar het werk te rijden maar ook om de kinderen naar school te brengen, boodschappen te doen, naar de sport te gaan en alle andere dingen die je maar met de auto kan gaan doen. Wil jij binnenkort een nieuwe auto kopen? Met onderstaande tips zorg jij ervoor dat je aankoop geen miskoop wordt!

Nieuw, lease of tweedehands

Tegenwoordig zijn er een tal van opties als je nadenkt over het aanschaffen van een nieuwe auto. Je kan uiteraard een nieuwe auto kopen bij de dealer maar ook een tweedehands auto of een auto lease zijn een optie. En iedere optie heeft weer zo zijn eigen voordelen en nadelen. Wanneer je een nieuwe auto koopt ben je de eerste eigenaar. De auto is dus nieuw en zo goed als ongebruikt. Alle onderdelen zijn nog in perfecte staat en naar verwachting kan je er dus voorlopig wel even mee vooruit. Ook kan je, als je het geld hebt, ook een van de nieuwste modellen aanschaffen. De keerzijde van het kopen van een nieuwe auto is uiteraard wel dat je behoorlijk wat geld moet neerleggen. Veel meer dan wanneer je een tweedehands auto koopt of een auto gaat leasen. Je oude auto inruilen kan in sommige gevallen trouwens ook waardoor je wel minder geld hoeft bij te leggen. Hoef je niet perse een nieuwe auto of heb je simpelweg het geld er niet voor? Dan is een tweedehands auto ook een prima optie. De voordelen zijn uiteraard dat je aanzienlijk minder geld hoeft neer te leggen, zelfs voor de nieuwere modellen. De nadelen zijn echter dat je nooit precies weet wat er met de auto gebeurt is en tegen welke (on)verwachte kosten je gaat aanlopen. De derde mogelijkheid is een auto leasen. Bij deze optie huur je een auto van een bedrijf. Het enige nadeel is dat de auto niet van jou is, de rest zijn alleen maar voordelen. Zo betaal je maar enkele honderden euro’s per maand en ben je voor een aantal dingen automatisch verzekerd. Ook rij je vaak in de nieuwe modellen zoals bijvoorbeeld een DS. Geïnteresseerd in DS private lease? Neem dan eens een kijkje bij Wensink.nl voor alle mogelijkheden.

Merken en modellen

Bepaald voor welke optie je gaat? Dan moet je natuurlijk nog het merk en model bepalen. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten merken en modellen op de markt dat het soms lastig is om te juiste keuze te maken. Van een volkswagen tot een DS auto en van een audi tot een Jeep. Doe voor jezelf een beetje speurwerk online en kijk wel merk en/of model het beste aansluit op jouw eisen en wensen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk op je een driedeurs of vijfdeurs wilt en op hoeveel liter hij rijdt. Ook de wegenbelasting kan een criteria zijn waarop je, je keuze kan baseren.