Wespen bestrijden?

Wespen, wie kent deze insecten nou niet? Heb jij een fobie voor deze beestjes? Dan wil je natuurlijk niet te maken hebben met duizenden van deze beestjes. Toch komt het steeds vaker voor dat mensen last hebben van een wespenplaag. Een wespenplaag kan ontstaan als er een wespennest aanwezig is. Dit is een nest waar de wespen voedsel verzamelen en hun eitjes en larven onderhouden. Het doel hiervan is natuurlijk om nieuwe wespen te krijgen. Uiteindelijk kan een volgroeid nest tot 5000 wespen uitkomen. Dit wil je absoluut niet hebben in jouw tuin of woning. Daarom kan je gebruik maken van professionele bestrijders, zij zorgen ervoor het wespennest op een goede manier wordt weggehaald. Het is absoluut niet de bedoeling om het nest zelf te verwijderen zonder ervaring. Kies daarom altijd voor een lokale bestrijder zoals wespen bestrijden Den Haag of wespennest verwijderen Eindhoven.

Het wespenseizoen

Het wespenseizoen begint in het voorjaar en stopt in het najaar. Wespen zijn net als mensen een fan van het warme weer. Rond de maanden maart en april is de koningin bezig met het zoeken naar een goede locatie. Deze locatie wordt gebruikt om haar eitjes te kunnen leggen. Vaak is dit een plek waar niemand zo snel bij kan. Dit is meestal het moment waar je veel nesten ziet. Niet altijd zijn wespen hier dan bij aanwezig. Wanneer de zomer begint zullen wespen op zoek gaan naar voedsel. Hierdoor verlaten ze het nest en zul je steeds meer wespen zien. Rond de maand augustus zal je het meest last krijgen van het nest. Steeds meer wespen gaan voedsel zoeken en hierdoor worden de wespen agressiever. Een wespennest verwijderen moet daarom op een veilige manier worden gedaan. Je wilt natuurlijk niet gestoken worden door honderden wespen.

Herkennen van een nest

Het herkennen van het nest kan gedaan worden op verschillende manieren. Merk je dat er veel wespen aanwezig zijn in jouw tuin of andere locatie in de woning? Dan kan dit een teken zijn van een nest. Hierbij is het handig dat je kijkt naar de vliegroute van de wespen. Wespen keren vaak terug naar hun nest. Door deze weg te volgen kom je vaak al uit op het nest. Ook kan je kijken op verschillende plekken. Dit is vaak op plekken waar je niet zo makkelijk kan komen. Denk hierbij aan onder de grond, spouwmuren en in hoeken van bijvoorbeeld de schuur of zolder. Dit zijn warme plekken waar wespen dus van houden.