Doorbreek eenzaamheid met een chat online

    Het afgelopen jaar is een jaar geweest van verschillende lockdowns. Wat dat er in ieder geval bij heel veel mensen voor gezorgd heeft is dat we ons allemaal wel eens eenzaam gevoeld hebben. Het gevoel van eenzaamheid is verschrikkelijk. Zeker omdat we in een drukke wereld leven, voelt het gek om je eenzaam te voelen. Toch ervaren heel veel mensen dit. Daarom zijn er verschillende mogelijkheden om die eenzaamheid een beetje weg te nemen. Zo kun je in de supermarkt, op straat of in de bus een praatje met iemand aanknopen. Of ga een keer alleen naar een cafe en praat daar met mensen. Dit zijn echter wel stappen om te zetten. Wat laagdrempeliger is bijvoorbeeld een chat online waarin je kunt chatten met vreemden. Hierover vertel ik in deze blog meer. Veel leesplezier!

    Waarom chatten met vreemden?

    Chatten met vreemden klinkt op het eerste gezicht misschien best wel spannend. En dat is het natuurlijk ook. Toch is het een goede manier om in contact te komen met mensen die hetzelfde doel hebben: praten met anderen. Dit praten kan over van alles gaan, en dat maakt het ook zo leuk. Er zijn een paar voordelen aan een chat online. Ten eerste is het een stuk laagdrempeliger dan in het echt op iemand afstappen. Daarnaast weet je dat de mensen online op hetzelfde uit zijn, dus dat maakt het ook minder ongemakkelijk. Ten tweede is een online chat redelijk anoniem. Je kunt zelf kiezen hoeveel persoonlijke informatie je deelt. Ook is een chat online gemakkelijk en flexibel, je kunt chatten met vreemden wanneer je wilt. Tot slot kun je gemakkelijker mensen vinden die dezelfde interesses en hobby’s hebben als jij. Die vind je in de supermarkt niet zo makkelijk maar daar kun je online gewoon actief naar op zoek gaan.

    Hoe je veilig chat online

    In een chat online is het wel belangrijk dat je aan je eigen veiligheid en dat van anderen denkt. Wees daarom altijd aardig naar elkaar en ga respectvol met elkaar om. Houd een zelfde soort etiquette in je hoofd als die je zou toepassen met mensen die je in het fysiek ontmoet. Daarnaast moet je voor je eigen veiligheid oppassen met wat voor informatie je deelt. Deel natuurlijk nooit bankgegevens, wachtwoorden en persoonlijke informatie zoals je burgerservicenummer. Wees ook voorzichtig met het sturen van foto’s en adresgegevens. In een chat online is vaak ook een moderator aanwezig, dus voel je je niet prettig bij een chat met een vreemde, meldt dit dan bij de moderator!