Werkbroeken kunnen er heus goed uitzien

Heb je een baan in de buitenlucht of een baan waar je wel eens vies zou kunnen worden? Dan is de kans groot dat je daar speciale werkkleding voor nodig hebt. Denk dan aan werkbroeken, speciale shirts en schoenen en natuurlijk je persoonlijke veiligheidsmaatregelen als een helm, handschoenen en een veiligheidsbril. Veel mensen vinden dat ze er niet uitzien als ze deze kleding dragen. De werkbroeken zijn vaak net te ruim en van een helm op je hoofd wordt niemand knapper. Toch is het wel verstandig en in veel gevallen verplicht om deze kleding en accessoires te dragen. Wanneer je kiest voor Tricorp werkbroeken heb je altijd werkbroeken die mooi zitten en die er ook uit kunnen zien als gewone jeans.

Werkbroeken moeten ook comfortabel zijn

Je moet je goed kunnen bewegen in je werkbroeken. Het is niet voor niets dat deze er altijd wat wijd uitzien. Je moet je er niet alleen goed in kunnen bewegen, de broeken moeten ook je veiligheid vergroten. Zo heb je speciale werkbroeken voor stratenmakers. Hierin kunnen speciale kniestukken worden geplaatst. Deze kniestukken zorgen ervoor dat je knieën niet kapot gaan, ook als je de hele dag geknield zit om te straten. Andere beroepen vragen juist om werkbroeken die goed zichtbaar zijn in het donker of waar je heel goed gereedschap in kunt bewaren. Het is maar net wat jij nodig hebt.

Een werkbroek die goed zichtbaar is in het donker

Een werkbroek die goed zichtbaar is in het donker is vooral van belang voor mensen die in de wegenbouw werken. Door goed zichtbaar te zijn verminder je de kans op ongelukken. Toch moet je, ook met zo'n broek, altijd alert blijven. Deze broeken zijn gemaakt van reflecterend materiaal of zijn voorzien van een reflecterende bies. Je ziet deze broeken al van een afstand. Zeker in combinatie met een reflecterende jas zijn deze broeken extra veilig.

Neem je gereedschap mee de steiger op

Werk je in de bouw? Dan heb je niet de tijd om voor ieder stuk gereedschap de steiger op en weer af te klimmen. Het is dan wel zo handig als je kiest voor werkbroeken met extra zakken waar je je spullen in kunt vervoeren. Deze zakken moeten dan natuurlijk wel extra stevig zijn om beschadigingen door scherp gereedschap te voorkomen. Je hebt dan je handen vrij om veilig te kunnen klimmen. Een stevige, goed passende riem is bij deze broeken ook geen overbodige luxe. Je wilt wel met broek en al bovenaan de steiger aankomen!