Last van zweetvoeten? Dit kun je doen!

Heb je last van zweetvoeten? Dat is erg vervelend. Niet alleen is de vervelende geur een reden voor jou om je ongemakkelijk te voelen of te schamen wanneer je onder de mensen bent, maar ook voor de mensen om je heen kan dit overlast geven. Dit is zonde, want met een aantal simpele stappen ben je al snel van die vervelende zweetvoeten af. Ben jij benieuwd hoe je zo snel mogelijk van je zweetvoeten af komt? Je leest het in dit blog! 

  1. Voeten regelmatig wassen

Een belangrijke stap die je kunt zetten om af te komen van zweetvoeten is het regelmatig grondig wassen van je voeten. Hierbij gebruik je warm water en zeep om de voeten te wassen en spoel je ze vervolgens af met koud water. Zorg ervoor dat je je voeten grondig wast, ook tussen de tenen, en dat je geen plekje overslaat. Droog je voeten altijd goed af om vervelende kwaaltjes te voorkomen. 

  1. Sokken van het juiste materiaal

Een simpele truc die je kunt toepassen om het ontstaan van zweetvoeten te voorkomen, is het dragen van sokken van natuurlijke materialen. Sokken van natuurlijk materiaal zijn namelijk luchtdoorlatend en veel beter in het opnemen en afvoeren van vocht dan synthetische sokken. Dit maakt sokken van natuurlijke materialen dan ook de beste sokken tegen zweetvoeten! Een voorbeeld van sokken van natuurlijk materiaal zijn de bamboe sokken van het merk Bamboosa. Deze sokken bestaan voor zo’n tachtig procent uit bamboe, wat een materiaal is dat vocht goed opneemt en afvoert. Ook is bamboe een ademende stof, wat betekent dat je ‘s zomers geen last hebt van te warme voeten. 

  1. Schoenen van het juiste materiaal

Ook op het gebied van schoenen is materiaalkeuze key om zweetvoeten te voorkomen. Bij schoenen komt dit eigenlijk neer op hetzelfde als bij sokken: kies voor natuurlijke in plaats van synthetische materialen. Op het gebied van schoeisel kies je dan ook het beste voor schoenen van leer, leer is namelijk een ademend materiaal wat voldoende lucht doorlaat en tegelijkertijd het vocht goed kan absorberen. Zorg er wel voor dat je je schoenen regelmatig een dagje laat luchten. 

  1. Eelt verwijderen

Heb je last van zweetvoeten? Besteed dan extra aandacht aan het verzorgen van je voeten. Hierbij is het verwijderen van eelt een belangrijke factor. Eelt is namelijk een plek waar bacteriën zich maar al te graag begeven, en deze bacteriën zijn nu net de veroorzakers van die vervelende zweetvoeten.