Wat is meubelbeslag en wat kan je er precies mee doen?

Is de knop van je deur versleten? Of ben je op zoek naar een slot voor je meubel? Zoek dan op meubelbeslag. Meubelbeslag houdt in dat je objecten aan of op je meubilair kunt bevestigen. Daarnaast is meubelbeslag ook de benodigdheden om je meubilair te verstevigen, vast te zetten of te vergrendelen. Je vindt in meubelzaken en online een breed assortiment met allerlei soorten designs en variaties. Van deurgrepen tot magneetsluitingen.

Wat houdt meubelbeslag precies in?

Meubelbeslag is dus een verzamelnaam voor het verstevigen, beveiligen of versieren van je meubels. Je moet met een aantal zaken rekening houden als je meubelbeslag wilt vervangen of bevestigen. Aspecten die zeer belangrijk zijn, is de plaats waar het wordt aangebracht en op welke manier het bevestigd wordt. Meubelbeslag kan je als iets functioneels gebruiken, maar ook om je inrichting volledig en compleet te maken. Voornamelijk zijn deze meubelstukken duurzaam en relatief makkelijk om te bevestigen. Vraag je je af of meubelbeslag veel onderhoud nodig heeft? Nee, heel weinig. Als je je toch gaat afvragen wanneer onderhoud wel nodig is, is het handig om navraag te doen bij een meubelspecialist. Die helpen je verder onderweg en kunnen je met dit soort vragen helpen.

Voorbeelden voor wanneer meubelbeslag handig van pas komt

Als je kostbare spullen in je kast bewaart, wil je natuurlijk wel dat de kast op slot kan. Heel verstandig om dan een meubelbeslag zoals een slot aan te schaffen. Bevestig een meubelslot op de kast, zodat alleen jij er bij kan. Zo zijn je spullen altijd veilig opgeborgen en hoef je je geen zorgen te maken. Of de situatie ontstaat dat je deur niet goed meer sluit en deze weer goed wilt laten werken. Een magneetsluiting is dan een goede keuze om dit probleem te verhelpen.

De deurgreep veranderen

Nog een situatie waar meubelbeslag goed bij kan helpen. Een van je deurkasten gaat met de deurgreep moeilijk open en je krijgt er maar geen grip op. Verander de deurgreep om makkelijker de deur van je kast te openen, zodat er geen irritatie en moeite meer ontstaat. Zo'n deurgreep lijkt een heel eenvoudig object, maar het doet waar het voor bedoeld is. En dat is extra grip en het makkelijker openmaken van deuren. Daarnaast kan je het ook goed aanpassen op je interieur. Je vindt verschillende deurgrepen in nikkel, chroom, messing zwart en rvs. Keuze genoeg dus en bij veel meubelbedrijven die dit aanbieden vind je altijd wel een geschikte deurgreep.