Een visum regelen, hoe doe je dat?

Ga je op het buitenland naar vakantie en valt het land van bestemming niet onder de EU? Dan heb je een visum nodig. Een visum is een document waarmee je kunt aantonen dat je toestemming hebt om een land in te reizen. De landen die deel uitmaken van de EU hebben met elkaar afgesproken dat ze inwoners van andere EU-landen niet om een visum vragen. Binnen de EU kun je dus probleemloos zonder visum reizen. Als je naar een land buiten de EU gaat, dan is een visum aanvragen echter zeer belangrijk. Zonder visum kom je de meeste landen onmogelijk in. Zou je er toch in slagen op een of andere manier, dan ben je illegaal in een land. Vergeet dus niet om je visum te regelen als je op vakantie gaat! Ben jij benieuwd hoe je een visum moet regelen? Lees dit artikel dan goed door.

De aanvraag van een visum verschilt per land

Het is goed om te weten dat de manier waarop je een visum aanvraagt per land kan verschillen. Een ESTA aanvragen doe je bijvoorbeeld als je de Verenigde Staten in wilt komen. Dit werkt weer heel anders dan het aanvragen van een visum Suriname. Daarom is het belangrijk dat je specifiek nagaat hoe je een visum aanvraagt voor het land in kwestie. Voor sommige landen geldt dat het aanvragen van een visum zeer ingewikkeld is, bij andere landen is het een fluitje van een cent. Daarom is het verstandig om dit tijdig te controleren. Zo weet je zeker dat het visum rond is voordat je op reist gaat.

Het visum laten aanvragen door specialisten

Je kunt een visumaanvraag ook laten verzorgen door specialisten. Op die manier kun jij er zeker van zijn dat het visum op de juiste manier wordt aangevraagd. Een specialist weet precies welke stappen hij of zij moet doorlopen om je visum rond te krijgen. Daarom is de kans veel groter dat je een visum krijgt, zelfs als een land doorgaans zeer streng is. Het is zeker verstandig om even na te gaan welke bedrijven allemaal een visumaanvraag voor je kunnen verzorgen. De dienstverlening kan erg verschillen. Belangrijk is dat je echt compleet ontzorgd wordt.

 

Zeker als je naar een land als Rusland of de VS gaat, is het geen slecht idee om een visumaanvraag door een expert te laten verzorgen. Begin hier ook tijdig mee, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.