Wanneer sloten vervangen

Een slot dient betrouwbaar te zijn

Het is heel belangrijk dat u kunt rekenen op de optimale betrouwbaarheid van de sloten van uw woning of bedrijfspand. Het zijn immers de sloten die ervoor moeten zorgen dat ongewenste gasten buiten de deur blijven. U wilt niet te maken krijgen met inbraak. De financiële schade is vaak groot, maar veel vaker nog is de emotionele schade onmeetbaar. U kunt de schade als gevolg van inbraak voorkomen door te zorgen voor goede, effectieve en optimaal betrouwbare sloten. Alleen wanneer uw sloten helemaal in orde zijn is er sprake van een optimale beveiliging. Zijn uw sloten niet optimaal betrouwbaar? Sloten vervangen is zo gedaan door een betrouwbare professional.

De sloten vervangen na inbraak

Het is in meerdere situaties zeer verstandig om de sloten te laten vervangen door een ervaren slotenmaker. Wanneer er bij u is ingebroken is het aan te raden om de sloten op een zo kort mogelijke termijn te laten vervangen. Is er bij u ingebroken via een raam en zijn de sloten van de deuren nog intact? Ook dan is het toch aan te raden om de sloten te laten vervangen. De inbreker kan uw sleutel hebben gestolen, ook van een reserve sleutelbos, of kan er een afdruk van hebben gemaakt. Is het een inbreker niet gelukt om binnen te komen, maar zijn de sloten wel beschadigd? Dan is het alsnog slim om de sloten te vervangen, zodat uw woning (weer) goed beveiligd is tegen inbraak.

Verouderde of defecte sloten vervangen

Een andere situatie waarin het aan te raden is om de sloten te vervangen is wanneer de sloten verouderd of defect zijn. Sloten gaan jarenlang mee, maar er komt een moment waarop zij worden bestempeld als verouderd. Ook kunnen er door de jaren heen diverse defecten ontstaan, waardoor de sloten niet meer kunnen worden gezien als optimaal betrouwbaar. Sloten die de gewenste veiligheid niet meer kunnen garanderen dienen te worden vervangen. In bepaalde gevallen kunnen de sloten vervangen worden door dezelfde soort sloten in een nieuwer model, terwijl het in andere situaties verstandig is om een heel ander slot te laten plaatsen.