Een tuin in ieder seizoen

Wanneer je een nieuw huisje koopt en daar een tuin bij zit, prijs je jezelf hoogstwaarschijnlijk heel gelukkig. Een tuin geeft je wat vrijheid en een eigen ‘buiten’. Zo ben je toch buiten maar wel in je eigen bubbel, ideaal. Maar een tuin verandert natuurlijk met het seizoen, en je bezigheden in die tuin veranderen dus ook. In deze blog vertel ik over een tuin in alle seizoenen. Waar kan je je mee bezig houden en wat kan je laten liggen? Lees je mee?

Lekkere lente

De bloemetjes en de bijtjes zijn in deze tijd druk bezig. Alles komt uit de winterslaap en er worden dieren geboren. Een hele vreugdevolle tijd. Het kan in de lente nog wel heel koud zijn maar ook al warm worden in de aanloop naar de zomer. Afhankelijk van het weer kan je dus nieuwe plantjes planten in deze tijd en je tuintje onkruid vrijhouden. Let er wel op dat je niks plant als er nog kans op bevriezen is. En let ten allen tijden op de hoeveelheid vocht in je tuin. Ook in dit seizoen moet je je tuin bewateren.

Zonnige zomer

Persoonlijk vind ik een tuin het lekkerst in de zomer. Dan bloeit alles en kan je in een fijne lounge set onderuit zakken en genieten van een drankje terwijl de zon in je gezicht schijnt. Heerlijk! In dit seizoen is het extra belangrijk dat je je plantjes bewaterd. Doe dit niet in de ochtend of middag maar als de zon al zakt. Zo voorkom je dat het water als vergrootglas dient in combinatie met de zonnestralen door je plantjes brandt.

Huiverige herfst

In de herfst maakt de natuur zich weer op voor de winter. Het kan nog heel warm zijn maar langzaamaan wordt het kouder en zullen de blaadjes van de bomen vallen. Een prachtig gezicht en de beste tijd voor heerlijke boswandelingen. Houd je tuintje opgeruimd en gebruik eventuele gevallen bladeren als compost voor andere delen van de tuin. Dat is nog eens effectief recyclen!

Wat te doen in de winter?

Als het weer dan weer onder het vriespunt komt, denk je misschien dat je niks meer aan je tuintje hebt maar dat is niet zo. Het is de perfecte tijd om de boel op te ruimen en in te slaan, bijvoorbeeld door tuingereedschap bestellen. Onkruid kan je nog verwijderen als de grond niet bevroren is en het zal dan ook niet zo snel als anders terugsturen. Maar die lounge set van eerder kan je in de winter ook gebruiken. Dekentje en een warme mok chocolademelk erbij en gezellige winteravonden buiten zijn gegarandeerd.