Tweedehands fietsen Rotterdam: duurzaam en betaalbaar

0
191

We willen allemaal meewerken aan een beter milieu, maar we willen daar ook niet teveel geld aan uitgeven. Logisch natuurlijk. Door tweedehands fietsen Rotterdam aan te schaffen, werk je, voor een klein prijsje, mee aan een beter milieu. Hoe dat werkt? Door een tweedehands fiets aan te schaffen, hoeft er geen nieuwe fiets geproduceerd te worden. Dat scheelt energie en grondstoffen. Ook hoeft een oude fiets niet naar de vuilstort, de schroothoop of het oud ijzer. Dat scheelt veel vervuiling. Door een tweedehands fiets aan te schaffen ben je dus al lekker bezig. Ga je dan ook nog fietsen in plaats van dat je de auto pakt? Dan ben je écht lekker bezig!

Een tweedehands fiets kopen, is dat wel een goed idee?

Dat is zeker een goed idee. En nog om meer redenen dan die ik hierboven heb genoemd. Je werkt, door de aanschaf van een tweedehands fiets, niet alleen mee aan een beter milieu, maar ook aan een betere werkgelegenheid. De fietsen worden namelijk helemaal nagekeken en gerepareerd voor ze verkocht worden. Kapotte onderdelen worden vervangen of gerepareerd en dat gebeurt door echte fietsenmakers. Zij stellen de fiets helemaal opnieuw af, lijnen de wielen uit, maken de remmen en de versnellingen in orde, zorgen dat er geen spatje roest op de fiets te bekennen is en natuurlijk dat de verlichting tip top in orde is.

Fietsen door de stad is altijd sneller dan met de auto

Woon je in de binnenstad? Dan is het aanschaffen van een tweedehands fiets een extra goed idee. Je hebt dan geen problemen met het parkeren van de auto en je fietst overal gemakkelijk tussendoor. De auto pakken doe je dan alleen nog als het echt niet anders kan. Er zijn veel verschillende modellen fietsen beschikbaar, dus ook fietsen waar je gemakkelijk de weekboodschappen op kunt doen of de kinderen op kunt vervoeren. Die auto? Die blijft lekker staan!

Diefstal van fietsen is altijd een probleem

Dat geldt niet alleen voor Rotterdam, maar voor iedere plaats in Nederland. Het is dan goed om te weten dat de fietsen van Tweedehands Fietsen Rotterdam voorzien zijn van een goedgekeurd slot en ook nog een registratienummer hebben. Zo is je fiets altijd weer terug te vinden. Het blijft verstandig om een extra kettingslot aan te schaffen en dit slot ook te gebruiken, ook als je alleen maar héél even de winkel in gaat. Je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen, ookal was het geen dure fiets.