Toe aan een nieuwe kantoorinrichting?

Een prettige werkplek draagt bij aan je productiviteit! Daarom is het heel belangrijk ervoor te zorgen dat je kantoor goed is ingericht. Per bedrijf verschillen de behoeften, maar over het algemeen zijn er tenminste een paar gelijkenissen. Zo wil je graag een plek waar mensen samen kunnen werken, maar je wilt ook hoekjes of kamers waar mensen soms alleen kunnen zitten. Voor sommige gesprekken heb je nu eenmaal wat privacy nodig, of heb je liever niet dat anderen erdoorheen praten. Wat komt er kijken bij het inrichten van je kantoor?

 

Zorg voor ergonomische werkplekken

Ten eerste kunnen we niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om ergonomische werkplekken te hebben. Een goede houding is belangrijk, zeker als je lange tijd achter elkaar op een bureaustoel zit. Zorg er daarom voor dat je goede bureaustoelen hebt die je kan verstellen. Daarnaast is het ook zeer prettig een bureau te hebben dat in de hoogte te verstellen is. Zo kan je bijvoorbeeld ook een poosje staand werken om van houding te veranderen.

 

Open ruimte vs. afgesloten ruimtes

Het is lange tijd de status quo geweest: het open kantoor. Nu door de pandemie zijn veel mensen thuis gaan werken en is het waarschijnlijk niet zo druk meer op kantoor. Veel bedrijven zijn dan ook aan het overwegen te verhuizen naar een kleinere kantoorruimte of overwegen zelfs helemaal geen vaste locatie meer te huren. Daarnaast is een open kantoor misschien niet altijd geschikt voor je werkzaamheden en wil je graag wat scheidingswandjes aanbrengen. Gelukkig kan dat gemakkelijk! Kant-en-klare scheidingswanden zijn te koop en zo kan je gemakkelijk je ruimtes onderverdelen.

 

De kamer van de directie

Aan de kamer van de directie hangt een zekere status. Natuurlijk hoef je er geen gouden troon neer te zetten, maar het is wel fijn als je een zekere kwaliteit kan uitstralen. Uiteindelijk draagt dit ook bij aan het beeld dat belangrijke klanten van je bedrijf hebben. Daarnaast zal je er als directie waarschijnlijk veel tijd in doorbrengen. Bespaar daarom niet op meubelen zoals een directie bureau of goede stoelen. Een mooi kunstwerk of schilderij aan de muur is daarbij een mooie toevoeging!

 

Tips voor thuiswerkers

Niet iedereen werkt tegenwoordig vijf dagen op kantoor. Ook voor de thuiswerkers is het belangrijk een fijne werkplek te hebben. Ergonomische meubels zijn thuis nog steeds een must. En vergeet niet op te letten op wat er in beeld is tijdens je videogesprekken! Zorg voor een nette achtergrond en ga niet voor een raam zitten. Dan heb je namelijk te maken met te veel tegenlicht.

 

Kortom, een fijne werkplek is belangrijk. Met scheidingswandjes maak je afgesloten ruimtes in een open kantoor en met ergonomische meubels zorg je voor een goede houding.