Haal kleur en sfeer in huis met Portugese tegels

Tegels zijn ontzettend populair in Nederland, zowel aan de wand als op de vloer. Maar laten we eerlijk zijn: de meeste tegels zijn een beetje saai. De ouderwetse witte of zwarte tegel zijn we inmiddels wel ontgroeid, het is tijd voor iets bijzonders. Gelukkig hebben we de Portugese tegels! Deze gekleurde tegels brengen een beetje vrolijkheid in huis, en zorgen voor een gezellige sfeer. Maar hoe kun jij ze toevoegen aan je eigen interieur? Maak je vooral geen zorgen. Om je een beetje op weg te helpen, vind je in dit artikel de drie beste plekken in huis voor Portugese tegels.

Portugese tegels in de badkamer

Vrijwel iedere badkamer is bekleed met tegels. Dit is onder andere te danken aan het gemak waarmee je tegels kunt schoonmaken. Maar de populaire zwarte of grijze tegels worden nu wel een beetje saai. Wil je een stoere en sfeervolle badkamer? Dan kies je natuurlijk voor Portugese wandtegels. De designs op de tegel zorgen voor een gezellige sfeer, waardoor jij je volledig kunt ontspannen. Wil je het toilet ook meteen meepakken? Kies dan voor Portugese vloertegels. Toiletten zijn vaak kleine ruimtes, en door een kleurrijke tegel op de vloer te plaatsen kun je de ruimte niet alleen gezelliger maar ook groter laten ogen.

Portugese tegels in de keuken

Een andere zeer populaire plek voor Portugese tegels in huis, is natuurlijk de keuken. Veel mensen kiezen hier voor Portugese wandtegels. Deze worden veelal geplaatst achter het aanrecht, en zorgen voor een vrolijke sfeer. Maar wist je dat Portugese vloertegels ook zeer geschikt zijn voor de keuken? Een keuken wordt immers vaak gezien als het hart van een huis, en die wil je natuurlijk zo gezellig mogelijk maken. Door te kiezen voor Portugese vloertegels zorg je voor een unieke en gezellige sfeer in je keuken. Let er wel op dat je kiest voor kleuren die goed matchen met de kleuren van je keukenkastjes én je keukentafel.

Portugese tegels in de hal

De hal is in veel opzichten eigenlijk het tegenovergestelde van de keuken. Hier kiezen veel mensen juist voor het gebruik van Portugese vloertegels. De mooie kleuren en designs kunnen er namelijk voor zorgen dat de hal optisch langer lijkt. Toch is het niet verkeerd om ook te denken aan wandtegels. Bijvoorbeeld wanneer de hal al behoorlijk groot is, en je alleen een klein vrolijk accent wilt toevoegen aan de ruimte. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een hele wand te bedekken met Portugese wandtegels, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Eén of twee rijen zijn namelijk al genoeg om iedereen die binnenkomt op te vrolijken!