Overzicht kwijt in je bedrijf? Gebruik een ERP systeem

Binnen een bedrijf heb je te maken met veel verschillende bedrijfsprocessen. Zo moeten onder andere de financiën op orde zijn, de productie moet geregeld worden en inkopen moeten gedaan worden. Het is vaak een hele klus het overzicht hierop te bewaren. Dat is waarom er ERP software bestaat. Een ERP systeem helpt om alle processen binnen je bedrijf efficiënt te beheren. In dit artikel geven we je een korte uitleg van wat ERP software is en wat je ermee kan.

 

Wat is een ERP systeem?

De afkorting ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Binnen deze software worden de verschillende bedrijfsprocessen beheerd en met elkaar geïntegreerd. Het wordt hierdoor ook wel de “backbone” van een bedrijf genoemd. Met een ERP systeem zoals SAP business one creëer je overzicht, waardoor je je bedrijfsprocessen kan stroomlijnen en efficiënter kan maken. Hierdoor kan je betere keuzes maken van je bedrijf, want je hebt real-time data om je keuze op te baseren. Daarnaast werk je sneller en met minder fouten, doordat er met het systeem ook veel processen geautomatiseerd kunnen worden. Klinkt handig, niet?

 

Voor wie is een ERP systeem bedoeld?

ERP systemen wordt vaak gebruikt door bedrijven die hun bedrijfsprocessen op een overzichtelijke manier willen beheren. Het wordt veel gebruikt door bedrijven die binnen een bepaalde supply chain werkzaam zijn om hun productie en distributie bij te houden. Echter, ERP systemen kunnen in allerlei verschillende industrieën worden gebruikt. Zowel in de gezondheidszorg, de bouw en de horeca wordt ERP software veel gebruikt. Ook in jouw bedrijf kan ERP software een waardevolle toevoeging zijn.

 

Hoe raak je bekend met ERP software

ERP systemen hebben vaak ontzettend veel verschillende functies en knoppen. Het kost daarom relatief veel tijd om met zo’n systeem te leren werken. Gelukkig bestaan er handleidingen en cursussen om er bekend mee te raken. Het programma SAP business one kent bijvoorbeeld een uitgebreide SAP gebruiksaanwijzing die je op weg helpt. Het helpt daarnaast mensen in dienst te nemen die al bekend zijn met het systeem dat je gebruikt of met een soortgelijk systeem. Ook staan er meestal mensen van de klantenservice voor je klaar die je kunnen helpen met specifiekere vragen.

 

Kortom, heb jij binnen jouw bedrijf moeite om het overzicht te bewaren van alle verschillende bedrijfsprocessen en zie je door de bomen het bos niet meer? Lees je dan eens in over ERP systemen. Wie weet helpt dit jouw bedrijf verder en kan je bedrijf nog verder groeien doordat je betere keuzes kan maken!