De kosten voor een gezin

  Het hebben van je eigen gezinnetje is voor veel mensen een droom. Het is ook een mooi iets: het stichten van een nieuwe familie. Maar er zijn ook hele praktische dingen aan verbonden zoals de kosten. Zorgen voor anderen, kost geld. Denk aan voeding bijvoorbeeld. In deze blog vertel ik je meer over de kosten van het hebben van een gezin, waar moet je op letten? Lees je mee?

  Nieuwe spruit erbij

  Een kindje erbij! Dat is geweldig nieuws. Of het nu de vierde toevoeging is in het gezin of de allereerste. Maar een baby kost ook geld. In het eerste jaar kan je kosten vaak al van tevoren uitrekenen. Willen jij en je partner een kleine erbij? Kijk hier dan naar en zie of het in jullie budget past. Ik snap dat dit een beetje een onmenselijke manier is van praten over baby’s maar je wilt je kleintje natuurlijk wel alle zorg geven die het verdient. Op alleen liefde overleven we het niet.

  De vaste kosten

  Naarmate de kleine opgroeit, komen er kosten bij en vallen er kosten af. Over het algemeen ben je iedere maand ene vast bedrag kwijt voor je kindje en dat bedrag verschilt met de leeftijd. Hierin kan je iets meer keuzes maken wat betreft budget en dergelijken maar houd ook hier rekening met wat er wel en niet kan en maak overdachte keuzes, zeker als jullie het niet al te breed hebben. Je kan beter nog een keer nadenken dan achteraf op de blaren zitten.

  Extra uitgaven

  Daarnaast groeit je kindje ook op en ontwikkelt hij of zij eigen wensen, dromen en voorkeuren. Hier wil je uiteraard ook in kunnen voorzien. Denk bijvoorbeeld aan sport. Als jou kleine graag naar balletles wilt, is dat iets waar je over na moet kunnen denken. Je hoeft je kindje niet altijd alles te geven, je wilt hen ook niet te veel verwennen, maar een cadeautje op z’n tijd, de sportles die hij of zijn graag wilt volgen of het meegaan op schoolreis, zijn dingen die niet in de vaste kosten zitten maar wel belangrijk zijn.

  Als je hulp nodig hebt…

  Mocht je onverhoopt toch financiele hulp nodig hebben dan kan je altijd terecht bij de mensen van Groeii. Zij zijn gespecialiseerd in het bieden van hulp aan gezinnen. Of dit nu om de opvoeding gaat of de praktische zaken zoals in dit geval de financiën. Werp een kijkje op de website van www.Groeii.nl en neem contact op voor een eerste gesprek.