Schoon(heid) in huis

Een huis is je fijne en veilige plek. Dat gevoel wil je ook hebben als je er leeft maar ook meteen als je binnenstapt. Hoe je hiervoor zorgt heeft te maken met zowel het uiterlijk als met de hygiëne in huis. In deze blog vertel ik je hoe je dit regelt en bijhoudt in huis. Lees je mee?

Alles ziet er mooi uit

Een huis weerspiegelt de persoonlijkheid van de bewoners ervan. De meubels en accessoires die je in je huis plaatst, laten zien wat jij mooi en leuk vindt. Dit kan een hoop over je zeggen. Wanneer je een huis voor het eerst gaat inrichten, is het leuk om hier een stijl voor uit te kiezen zodat de boel er als een geheel uit gaat zien. Natuurlijk is het ook logisch als niet alles er meteen in staat, vaak bouwen we stukje bij beetje aan ons huis over de jaren heen. Dat geeft het ook karakter.

Voorbereid voor de viezigheid

Dat je een huis moet schoonmaken, staat vast maar je kan de nodige viezigheid ook al voorkomen door maatregelen te treffen. Zo kan je bijvoorbeeld bij de deur een inloopmat klaar leggen die vuil opvangt voordat je het naar binnen kunt lopen. Matten bij de deuren zijn geen overbodige luxe maar je kan wel kiezen voor luxe deurmatten. Dat is zeker aan te raden omdat dit het vuil niet alleen goed afneemt als je jouw voeten/schoenen veegt, maar het er ook meteen goed uitziet in de hal.

Plan voor de schoonmaak

Het regelmatig bijhouden van de hygiëne in huis is belangrijk. Wat je wanneer moet schoonmaken, kan even uitvinden zijn als je pas op jezelf woont. Zo is het belangrijk dat je bepaalde dingen regelmatig schoonmaakt of verschoont omdat dit je woongemak aanzienlijk kan vergroten. Zo staan de badkamer en het beddengoed op de lijst met dingen die je wekelijks schoonmaakt maar hoef je niet iedere week de koelkast uit te soppen. Op internet staan hele handige lijstjes die je kan gebruiken zodat je zeker weet dat alles schoon is en je precies kan zien wat wanneer onder handen genomen moet worden.

Verschil tussen opgeruimd en schoon

Ook is het belangrijk, denk ik, om het verschil tussen een schoon huis en een rommelig huis nog even te benadelen. Een opgeruimd huis betekent niet altijd dat het schoon huis is en in een schoon huis kan het best rommelig zijn. Kijk kritisch naar je eigen ruimte en breng de schoon(heid) weer in je huis.