Een heerlijke get-away tijdens een stedentrip Rome!

De stad Rome

Rome, de hoofdstad en grootste stad van Italië, is een stad die iedereen in hun leven wel eens moet zien. De stad heeft een eeuwenoude geschiedenis. Ruim 2700 jaar geleden is de stad ontstaan, en heeft zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste steden van de westerse cultuur. Er is niet voor niets het gezegde ‘alle wegen leiden naar Rome’. In Rome is ook het Vaticaan, een dwergstaat waar de paus van de Katholieke kerk gevestigd is. Van het Vaticaan staat het stadscentrum op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad is vanwege al haar prachtigheden echt geweldig om te bezoeken! Ook zeker voor een stedentrip waar ook even lekker geshopt moet worden en veel gegeten gaat worden. Wel zijn er voor toeristen steeds strengere gedragsregels. Lees je dus even goed in en ga respectvol met de eeuwenoude en wereldberoemde gebouwen en plaatsen om. 

 

Must-sees tijdens een stedentrip Rome

Er zijn in Rome waar je ook kijkt natuurlijk prachtige gebouwen en eeuwenoude geschiedenis te vinden. Toch wil ik, misschien een beetje overbodig, de belangrijkste highlights of activiteiten noemen die je kunt doen! Zeker voor een stedentrip, omdat je dan in zo weinig mogelijk tijd zo veel mogelijk moet zien en doen! Als eerste bezoek je natuurlijk het Vaticaan, de Sixtijnse Kapel en de St-Pieter basiliek. Je kunt een tour boeken voor alle drie waar je ook niet in de wachtrij hoeft. Zo houdt je tijd over voor andere dingen! Andere mooie bouwwerken zijn het Patheon of bijvoorbeeld de Trevifontein. Ook het Colosseum, het Forum Romanum en het Palatijn zijn drie dingen die je niet moet missen. Ook staat Italië natuurlijk bekend om hun keuken. Heerlijke pasta’s en wijn in overvloed, maar waar haal je die? Je kunt een culinaire rondleiding met lokale gids boeken die je langs alle pareltjes brengt! Vervolgens kun je ook heel goed shoppen in de stad. Wil je je voeten even laten uitrusten? Pak dan een hop on hop off tour langs een paar sightseeing-attracties!

 

Waar je een stedentrip Rome boekt

Een stedentrip Rome boeken is dus echt aan te raden! Heerlijk als je in deze koude maanden even lekker wil ontsnappen en cultuur wil opsnuiven. Een stedentrip Rome boek je heel gemakkelijk online. Je hoeft dus niet meer naar een vakantie-bureau toe. Wij hebben onze stedentrip geboekt via Bebsy.nl. Dit is een boekingssite die in 2018 zelfs een publiekprijs hebben gewonnen. Dit is dus zeker een goede website om je stedentrip Rome op te boeken. Kies een hotel naar wens uit die binnen jouw prijscategorie valt, pak je tas en je bent klaar om te gaan! Als je besluit een stedentrip Rome te boeken: heel veel plezier gewenst en geniet ervan!