De beste feestvakantie, regel je zo!

Het hele jaar werken we hard. En vaak zetten we iedere maand een geldbedrag opzij zodat we als de zomer aanbreekt lekker van de zon kunnen genieten en samen met onze dierbaren op vakantie kunnen. Voor de één draait zo’n vakantie om cultuur opsnuiven en musea bezoeken en de ander dompelt zich het liefst onder in een constante feeststemming. Maar hoe regel je nu zo’n feestvakantie. Waar moet je naartoe en hoe haal je het meest uit je vakantie? Trommel al je vrienden op, het is tijd om de boel te regelen. In deze blog vertel ik je hoe. Lees je mee?

Prik de bestemming vast

Allereerst moet je bedenken waar je naartoe wilt. Misschien heeft één van de vrienden waar je mee gaat wel een vaste plek of misschien willen jullie juist ergens anders naartoe. Wat je bestemming wordt, hangt af van hoezeer je vakantie op feestjes gericht is en hoe ruim het budget is. Voor de meer luxere vakanties in deze categorie kan je bijvoorbeeld kijken naar reizen naar Ibiza. Maar ook in het zuiden van het vasteland van Europa zijn veel bestemmingen te vinden die zich perfect lenen voor dit soort vakanties en in allerlei prijsklassen vallen.

Spaar de boel op

Je kan soms voor een paar honderd euro al een paar weken vertoeven aan de Spaanse Costa. Het hoeft je helemaal geen rib uit je lijf te kosten. Maar eenmaal daar kunnen de kosten hoog oplopen. Zeker wanneer het gaat om uitjes en eten en drinken. Het is dus handig om hier genoeg voor opzij te zetten. Op deze manier hoef je niet tijdens je vakantie op de centen te letten en hoef je dus alleen te genieten. Een goede voorbereiding hoort daar ook bij. Probeer van tevoren te inventariseren wat er allemaal op je vakantiebestemming te doen is en wat alles ongeveer kost, dan heb je een beetje idee over wat je mee moet nemen.

Denk niet aan morgen (of juist wel)

Dit soort vakanties zijn ervoor bedoeld om helemaal te ontspannen en los te gaan. Even je zorgen vergeten en in het moment leven. Houdt wel in je hoofd dat je niet over je grenzen gaat, en helemaal niet wat betreft drank en drugs. Deze middelen kunnen sneller tot gezondheidsproblemen en verslavingen leiden dan je denkt. Gelukkig is er hulp wanneer je met een drugs of alcoholprobleem worstelt.

Ik kijk in ieder geval al uit naar mijn volgende vakantie, jij ook? Veel plezier alvast.