Parmezaanse kaas is gezond en doet je zelfs sneller afvallen

Parmezaanse kaas bevat veel vet, maar toch minder vet dan andere kazen. Daarom wordt kaas minder gegeten door diegenen die makkelijker willen afvallen. Toch zijn er meer dan voldoende redenen waarom je Parmezaanse kaas regelmatig zou moeten eten, zeker als je makkelijker je overgewicht wilt verliezen. Als je de vele gezondheidsvoordelen van Parmezaanse kaas kent, zul je deze populaire soort kaas weten te waarderen en ook meer gebruiken.

Parmezaanse kaas is rijk aan gezonde voedingsstoffen

Ondanks zijn relatief hoog vetgehalte is Parmezaanse kaas rijk aan gezonde voedingsstoffen. Het bevat vooral mineralen zoals calcium en fosfor. Die zorgen voor sterke botten en beschermen tegen botontkalking of osteoporose. Omdat het een harde kaassoort betreft  bevat hij minder vet en meer eiwitten dan de meeste andere kazen. Ook zijn lactosegehalte  is aanzienlijk lager. Parmezaan is een oudere kaas en bevat daardoor weinig zout. Dat houdt veel water vast waardoor je eigenlijk meer weeg dan werkelijk het geval is. Net zoals bij blauwe kaas heb je niet veel van deze kaas nodig omdat de smaak erg sterk is. Parmezaanse kaas is dus opvallend rijk aan alle gezonde voedingsstoffen die je nodig hebt om gezond te functioneren. Kaas en vooral Parmezaanse kaas met mate gegeten past dus in elk gezond eetpatroon, ook als je wilt afvallen.

Gebruik Parmezaanse kaas 

Parmezaanse kaas is gemakkelijk toe te voegen aan talloze gerechten. Je kunt een schaal met geraspte kaas op tafel zetten, je kunt ermee koken; er zijn veel manieren om van Parmezaanse kaas te genieten:

  • Voeg het toe aan zelf gemaakte salades en sandwiches voor een bijzondere en frisse smaak. Vers geraspte Parmezaanse kaas kan voor een beetje extra smaak zorgen.
  • Strooi het over de pasta. Je kunt ook Parmezaanse kaas toevoegen aan de tomatensoep. Het kan ook met rijst worden gebruikt.
  • Je kunt het ook gebruiken als smaakmaker bij het bakken en grillen van producten.
  • Parmezaanse kaas combineert uitstekend groenten, kip en vis strooien en krokant maken onder de grill. Meng het met volkoren paneermeel

Geef je gerechten meer pit met Parmezaanse kaas

Experimenteer zoveel mogelijk met Parmezaanse kaas, de kans dat Parmezaanse kaas helemaal niet lekker is, is niet zo groot. Als je het probeert, zul je ongetwijfeld iets vinden dat je bijzonder goed vindt. Parmezaanse kaas bevat mogelijk meer vet, maar overweeg het toch om het aan je dieet toe te voegen. Omdat het zo'n uitgesproken smaak heeft, hoef je maar een kleine hoeveelheid te gebruiken. Door Parmezaanse kaas toe te voegen, wordt het saaiste afslankdieet nog lekkerder.

Parmezaanse kaas kopen

Parmezaanse kaas online kopen is makkelijk. Zo maak je ongestoord de beste keuze en koop je Parmezaanse kaas met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.