De laatste woontrends vind je bij Versvrdepers!

Welkom op de blog van Vers voor de pers! Deze keer bespreken we een hot topic: interieurtrends. Deze tijd van het jaar wordt veelvuldig gebruikt om de woning van een nieuw jasje te voorzien, zeker nu in tijden van corona. Door het thuiswerken en de lockdown zitten mensen massaal met z’n allen op de bank in plaats van op het terras. Dan beginnen de muren toch wel op je af te komen, en al helemaal als je steeds tegen hetzelfde aan kijkt.

Daarom is het tijd voor verandering in huis. In dit blog worden de laatste woontrends voor jou op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat jij met de golf mee kan liften. In ieder geval toch één golf waar je gebruik van kunt maken. Goed, ben je klaar voor de leukste woontrends van het moment? Lees dan snel verder!

Maak het gezellig in huis

Gezellig is echt een maatstaaf voor Nederlandse interieurs. Als het ergens niet knus of gezellig in huis is, ja, dan voel je jezelf misschien niet snel op jouw gemak. Er zijn verschillende manieren waarop jij échte ouderwetse gezelligheid in huis kunt halen.

De eerste is door een klassieke houtkachel in huis te plaatsen. Het voordeel van houtkachels die vandaag de dag ontworpen worden, is dat ze een modern uiterlijk hebben. Je kan ervoor kiezen om een schouw in te laten bouwen, of ga gewoon voor een losstaande open haard. Het doel wordt er in ieder geval snel mee bereikt; gezelligheid en warmte in huis.

Als tweede tip kan je ervoor kiezen om zachte en aaibare stoffen te gaan gebruiken in huis. Het liefste doe je dit in een kleur die bij jouw nieuwe interieur past, maar als je nog niet zo ver bent kan je alvast beginnen met het aanschaffen van de accessoires en op basis daarvan de rest van jouw interieur afstemmen.

Gebruik veel contrast

Een mooie aanvulling op hetgeen wat we hierboven al voor je hebben verteld is het gebruik van veel contrasten. Nu denk je misschien: hoe hebben deze twee gegevens met elkaar te maken? Nou, dat is juist zo leuk: je kunt er zelf invulling aan geven.

Denk bijvoorbeeld eens aan een hele strakke ingerichte woonruimte, waar een laagpolig Perzisch tapijt op de grond ligt. Je kunt ook een gaskachel kopen en hiervoor een kleedje neerleggen die in hoog contrast staat met de rest van jouw interieur. Of kijk eens naar de bank en gebruik kussens met franje of ‘haar’ die heerlijk zacht zijn om na een lange dag tegenaan te liggen.