Het ideale klimaat voor zonnepanelen

Het klimaat op onze aardbol is momenteel in zwaar weer verzeild geraakt, maar het klimaat om zonnepanelen op uw dak te laten installeren is uiterst zonnig! Dit is om meerdere redenen het geval. Fiscaal gezien is het interessant. Als u zonnepanelen op uw dak laat leggen, is het namelijk mogelijk (afhankelijk van de gemeente waar u woont) om subsidie aan te vragen. Qua energieopwekking is het noodzakelijk. Nederland moet namelijk richting een volledig duurzame energieopwekking. Momenteel zitten we daar nog lang niet bij in de buurt. Met zonnepanelen draagt u uw steentje bij. Moreel gezien is het goed voor uw karma (als dat bestaat). Fiscaal interessant, noodzakelijk qua energieopwekking en de juiste koers op het moreel kompas. Alle seinen staan dus op groen! In deze blog leg ik uit welke opties u hebt bij het installeren van zonnepanelen op uw dak.

Blauwe polypanelen of zwarte monopanelen

Bij het installeren van zonnepanelen uit uw dak kunt u kiezen tussen blauwe polypanelen en zwarte monopanelen. Buiten het verschil in kleur, bestaat er ook een verschil in techniek. De blauwe panelen zijn polykristallijn en de zwarte panelen zijn monokristallijn. Dit verschil is te zien in de energieopbrengst. Bij de zwarte panelen is de energieopbrengst iets hoger als de zon recht op de panelen schijnt. Dit is echter natuurlijk maar heel af en toe het geval. De blauwe panelen wekken weer iets meer energie op bij indirecte instraling. Hier kunt u rekening mee houden afhankelijk van uw ligging ten opzichte van de zon.

Zonnepanelen van svea solar bestellen bij IKEA

Sinds kort is IKEA zonnepanelen aan gaan bieden van svea solar. Zowel blauwe als zwarte panelen zijn verkrijgbaar. Bij beide panelen van svea solar krijgt u tien jaar garantie en 25 jaar een bepaalde opbrengstgarantie. De levensduur van de panelen is gemiddeld 40 jaar. Na gemiddeld zeven jaar hebt u de svea solar zonnepanelen terugverdiend. Een snelle rekensom leert dat u dus 33 jaar lang rendement uit de zonnepanelen hebt, en dat is met het oog op de lage rente een rooskleurig vooruitzicht. Uw voordeel kan oplopen tot 800 euro per jaar. Zoals het vaak gaat, heb ik vooral de financiele kant belicht in deze blog. Geld is nu eenmaal belangrijk voor de moderne mens. Vergeet echter niet om de duurzaamheidsdoelen in uw overweging mee te nemen. Wie kiest voor svea solar zonnepanelen, is namelijk niet alleen financieel goed bezig. Ook moreel staat u aan de goede kant van de geschiedenis!