Een microfoon kopen kun je gewoon online regelen

Of je nu graag zingt, verhalen vertelt of podcasts wilt opnemen, je weet dat een goede microfoon onontbeerlijk is. Je hele verhaal of liedje slaat nergens meer op als de geluidskwaliteit slecht is. Sterker nog, er zullen mensen enthousiast beginnen met luisteren, maar na een paar tellen al afhaken. En daar doe je het natuurlijk niet voor, al die moeite. Een goede microfoon kopen is dus een must. Maar waar koop je zo'n ding? Moet je er stad en land voor afreizen? Welnee! Je koopt een microfoon gewoon online. Lekker gemakkelijk, niet te duur en al snel bij je thuis afgeleverd, wat wil je nog meer?

Wat voor microfoon wil je?

Om te bepalen welke microfoon het best bij je past, is het belangrijk om te bepalen waar je deze voor gaat gebruiken en ook waar je deze gaat gebruiken. Ga je rustig in je werkkamer een luisterboek maken? Dan heb je een andere microfoon nodig dan wanneer je met je metalband een optreden in de kroeg wilt vereeuwigen. Dat is logisch. Maar ook verschillende soorten muziek en verschillende gesproken teksten kunnen andere eisen aan een microfoon stellen. Laat je hierover goed informeren.

Een goede microfoon kopen is belangrijk

Want er zijn maar weinig dingen zo vervelend als je best doen op een voorgelezen tekst, een interview of een muziekstuk en er dan achter komen dat de helft niet goed is doorgekomen en opgenomen. Een goede microfoon kopen hoeft je echt niet de hoofdprijs te kosten. Maar bedenk dus goed waar je 'm voor gaat gebruiken. Ben jij bijvoorbeeld actief bij de lokale radio en doe je vooral intervieuws, dan is het wel fijn als één microfoon voldoende is om een heel gesprek op te nemen. Zonder dat je de microfoon heen en weer hoeft te schuiven. Werk je als (vrijwillig) journalist vaak buiten? Dan heb je daar wel een aparte microfoon voor nodig.

Laat je goed informeren over de mogelijkheden

Je kunt heel veel informatie gewoon online vinden, dat is alvast handig. Ook reviews en persoonlijke ervaringen van mensen vind je online. Natuurlijk kun je ook in je omgeving nog vragen naar ervaringen en daar je voordeel mee doen. Maar soms is het gewoon fijn om professioneel advies te krijgen. En dat kan dus ook. Je kunt naar één van de winkels (in Amsterdam, Urk, Eindhoven of Apeldoorn) gaan. Hier werken mensen die echt verstand van zaken hebben en samen met jou kijken naar de microfoon die voldoet aan al jouw eisen.