Herenmode in 2020: dit zijn de trends voor het aankomende jaar!

Een nieuw jaar betekent natuurlijk nieuwe trends. Blogs over trends in de damesmode zijn er genoeg, en over het algemeen weten vrouwen ook wel prima hoe ze zich modieus moeten kleden. Het mode DNA stroomt echter niet door elke man. Daarom heb ik besloten om de trends voor het aankomende jaar op het gebied van herenmode te delen in dit blog. Dus heren, pak je aantekeningenboekje er maar bij en take notes!

Alles kan en mag in 2020

De mode voor mannen dit jaar neemt een opvallend andere wending ten opzichte van voorgaande jaren. Voorgaande jaren was streetwear de favoriete look, niet alleen onder de heren, maar ook de dames. Dit jaar zeggen we langzaam maar zeker ‘dag’ tegen de met logo’s bedrukte fashion items en sportieve look. De mode voor mannen wordt dit jaar een stuk eleganter en volwassener. Maar wel nog steeds met speelse details. Denk aan jassen in pastelkleuren en gezellige accessoires als zomersjaaltjes, riemen en mannelijke handtassen. Er is genoeg ruimte voor creativiteit en zelfexpressie in 2020. Alles mag en kan, en dat maakt de mode dit jaar zo leuk. Zolang je maar durft, en je kleding met zelfverzekerdheid en nonchalance draagt, kun je werkelijk alles aantrekken en ermee weg komen.

Tip: op zoek naar excentrieke sneakers en meer? Check Balenciaga!

Echte mannen dragen roze

Tijdens de Fashion Weeks voor de SS was het qua kleurgebruik overduidelijk. De kleuren voor mannen dit aankomende seizoen zijn zacht, fris en vrolijk. Denk aan gehele outfits in de zachtste pastelkleuren als baby blauw en oud roze. Naast de pasteltinten kunnen we dit jaar ook een hoop felle kleuren verwachten. Een opvallende kleur die dit jaar volledig in trek gaat zijn in de mannen fashion is roze. Nu is roze voor mannen al enige tijd een favoriet van veel designers, maar voor dit jaar viel het in het bijzonder op tijdens de modeshows. Werkelijk alle tinten roze mogen dit jaar. Van fluorescerend roze naar pastel en vooral oud roze.

Een pak voor elke gelegenheid

Mannen mogen het aankomende jaar vaker in pak, als ze dat willen. De comfy streetwear wordt dit jaar ingeruild voor pakken. Maar niet zomaar pakken. Het silhouet van het pak is dit jaar minimalistisch en oversized. Let wel: dat betekent niet dat je een pak in maatje XXL moet aanschaffen terwijl je eigenlijk maat M hebt. Het gaat om pakken die bewust oversized vallen. Is dat niet zo je ding, dan mag het pak natuurlijk ook gewoon goed passend zitten. Verder mag er flink gemixt en gematcht worden. Een blazer en overhemd kunnen dit jaar prima met een casual broek en leren teenslippers (om maar een voorbeeld te noemen). Denk aan wat een hippe Parijzenaar zou dragen als hij op vakantie naar Zuid-Frankrijk zou gaan. Zoals ik in het begin al zei, dit jaar mogen we op het gebied van mode helemaal los gaan met onze creativiteit en buiten de gender kaders werken. Durf jij het aan?