Maken planten een huis gezonder?

Mensen genieten graag van een tuin vol bloemen en planten. Maar het is ook zeker goed om in huis vele planten te hebben staan. Planten zijn niet alleen leuk ter decoratie in je huis. Naast dat planten je huis aankleden, hebben kamerplanten nog veel meer voordelen!

De voordelen van een groen huis

Zo zorgen planten voor minder stress. Dit komt onder andere doordat de groene kleur erg rustgevend werkt. Mensen die zich in een groene omgeving bevinden krijgen een lagere bloeddruk waardoor ze zich meer ontspannen en zich ook vaak vrolijker voelen. Ook zijn planten goed voor je gezondheid. Kamerplanten verminderen verkoudheden en een verstopte neus tot wel 30 procent! Dit komt omdat planten de luchtvochtigheid verhogen en stofdeeltjes laten afnemen. Naast stofdeeltjes wegnemen, breken planten ook schadelijke stoffen af die rondzweven door je huis. Ze verminderen onder andere kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. Wanneer je van jongs af aan al veel planten in je huis hebt, heb je minder kans op het ontwikkelen van allergieën. Wanneer je jonge kinderen hebt is het dus een goed idee om wat meer planten aan te schaffen en eventueel ook planten op de kinderkamer te plaatsen. Wordt en bij jou thuis nog gerookt? Roken is schadelijk voor je omdat er aller giftige stoffen vrij komen. Niet alleen degene die de sigaret rookt, heeft met deze stoffen te maken maar ook de omgeving aangezien ze vrijkomen in de lucht. Planten zorgen ervoor dat een deel van deze giftige stoffen uit de lucht worden gezuiverd. Heb jij een erg gehorig huis of klinkt een bepaalde ruimte in je huis wat hol? Planten zorgen voor een betere akoestiek in een ruimte. Zo absorberen de bladeren achtergrondgeluiden en is het fijn om wat planten te plaatsen op bijvoorbeeld je kantoor. Wanneer je slaapproblemen ervaart, kunnen planten helpen bij het verbeteren van je nachtrust. Dit doordat ze de lucht voorzien van meer zuurstof. Ook zorgen ze ervoor dat je kalmer wordt door hun uitstraling. Daarnaast maken planten je vrolijk en zorgen voor een betere concentratie. Ook verminderen ze verschillende klachten zoals hoofdpijn. Hoe handig is dat?!

Genieten van een groene tuin

Naast veel kamerplanten hebben, is het ook goed voor je om te kunnen genieten van een groene tuin. Dit zorgt ervoor dat je weer helemaal tot rust komt wanneer je een tijdje in de tuin doorbrengt. Tegenwoordig heb je ook vele planten die in de herfst of winter bloeien, waardoor je eigenlijk heel het jaar door van je tuin kunt genieten. Voor je tuinplanten kun je een middagje naar het tuincentrum gaan. Wil jij je tuinplanten online kopen? Ook dat kan!