Hoe kan je je als horecaondernemer onderscheiden?

Je bent net een restaurant gestart. Je weet van jezelf dat je een goede kok bent, of je hebt een goede kok in huis gehaald, en nu wil je aan de klant laten zien dat je beter bent dan je buurman. Aan de locatie ligt het niet en de service is ook super. Maar toch lukt het niet om klanten naar je toe te trekken. Hoe kan je hier verandering in aanbrengen?

Goede apparatuur zorgt voor betere kwaliteit

Het eten wordt op een goede manier klaargemaakt, maar zodra het de klant bereikt, is het slap en oogt het niet zo fris meer. Je kleine, gewone koelkast is niet opgewassen tegen al dat lekkere eten en kan het gewoon niet bijbenen om alles koel te houden. Het wordt tijd voor een nieuwe koelkast. En dus wil je een horeca koelkast kopen. Misschien kan je andere inventaris ook wel een update gebruiken? Kijk dan eens bij horeca-megastore.nl. Hier vind je alles voor je horeca-uitrusting. Goede apparatuur zorgt voor een betere kwaliteit voedsel. En als mensen je eten lekker vinden, komen ze vanzelf terug.

Zorg voor een gezellige sfeer

Je eten kan nog zo lekker zijn en je service nog zo goed, als je uitstraling niet goed is, dan zullen mensen toch niet naar binnen lopen. Veel horecaondernemers gebruiken stickers of belettering voor hun ramen, om zo klanten te trekken. Dat is leuk en aardig, maar zodra de kleur wat verschoten is, of er is een letter weggevallen, komt het al gauw wat smoezelig over. Zodra de uitstraling niet ‘compleet’ is, krijg je al gauw het idee dat de eigenaar zich niet echt bekommert over zijn bedrijf. En dan zal het eten dus ook niet al te best zijn. Plaats wat (nep-)kaarsjes hier en daar, zorg voor gezellige verlichting, zet mooie planten neer en geef je muren een mooi likje verf. En kijk dan eens rond hoe het eruit ziet. Mensen gaan uit eten voor de gezelligheid.  

Wees creatief

Een ‘gewoon’ restaurant heeft iedereen wel gezien. Kom eens met iets nieuws! Zorg voor een bepaald gerecht dat niemand anders heeft, of creëer een mooie picknick-tuin. Wees creatief met de borden die je gebruikt. Je kan ook mensen op heerlijke kussens laten zitten, aan een lage tafel. Of maak een gezamenlijke tafel, waar iedereen naast elkaar zit, zodat mensen vanzelf met elkaar in gesprek komen. Daarnaast kan je ook private dining aanbieden, door iedereen een eigen kamertje te geven. Maak een super mooi dakterras of creëer een botanische binnentuin. Je kan het zo gek nog niet verzinnen.