EPDM kopen: De ondergronden voor het materiaal

    Wil je jouw dak op een goede manier voorzien van een nieuwe uitstraling of wil je ervoor zorgen dat lekkages opgelost zijn? Dan is het verstandig dat je de juiste materialen gebruikt. Een dak is namelijk een kostbaar onderdeel van de woning en je moet er daarom voor zorgen dat je de werkzaamheden goed uitvoert. EPDM kopen kan een goede oplossing zijn voor jouw dak. Maar op welke ondergronden kun je dit materiaal gebruiken? En wat is er nog meer nodig?

    EPDM kopen voor een houten constructie

    EPDM kopen kan voor een groot aantal ondergronden. Zo kun je dit materiaal bijvoorbeeld eenvoudig op hout plaatsen. Bij niet verwarmde schuren of een nieuwe overkapping zorg je er hiermee voor dat er geen condensvorming plaatsvindt. Als je wel een verwarmde ruimte hebt, moet je opletten dat je een goede isolatie aanbrengt. Zo zorg je ervoor dat jouw ruimte geen vochtproblemen krijgt en ook schimmel niet meer voorkomt. De extra werkzaamheden die je krijgt met de isolatie kunnen jou dan wel direct veel voordelen opleveren en zorgt ervoor dat het dak niet beschadigt door invloeden van buitenaf.

    De EPDM contactlijm op beton aanbrengen

    Je kunt EPDM ook goed op beton plaatsen. Hiervoor is wel een goede EPDM contactlijm nodig en het werkveld moet volledig schoon zijn. Daarnaast dien je ervoor te zorgen dat er geen scherpe delen meer te vinden zijn. Wanneer je bij de betonnen oppervlakte eerst een primer gebruikt, moet je deze primer voor minstens 24 uur laten drogen. Indien je dit niet doet, zal de EPDM contactlijm niet op de juiste manier hechten en heb je na verloop van tijd weer nieuwe werkzaamheden. Dit kan jou ook weer op extra kosten jagen als je de beschadigingen niet op tijd opmerkt. Zorg dus dat je de hechting op een goede manier realiseert.

    De EPDM in combinatie met dakisolatie gebruiken

    De EPDM contactlijm is echter niet altijd te gebruiken met isolatie. Zo kun je EPDM bijvoorbeeld alleen aanbrengen op de daarvoor bestemde PIR dakisolatieplaten. Deze zijn voorzien van een speciale laag, waardoor er een optimale hechting van de lijm is en de platen geen nieuwe lekkages met zich meebrengen. Zorg er ook voor dat je een dampremmende folie aanbrengt, zodat condens geen kans krijgt en de kans op vochtproblemen in de ruimte aanzienlijk verlaagd wordt. Zo heb je het dak te allen tijde van goede materialen voorzien en ook gelijk de gewenste isolatie aangebracht.