Je zal het maar hebben!

Een van mijn vriendinnen is schrijfster. Ze is best goed in haar werk en heeft ook behoorlijke mazzel dat ze van haar hobby haar werk heeft kunnen maken. Ze schrijft veelal korte verhalen omdat dit voor een stabiele inkomstenstroom zorgt tijdens het schrijven van langere verhalen. Ze is namelijk schrijfster van romans. Een tijdje geleden was ze bijna klaar met haar tweede boek toen er iets vervelends gebeurde. Ben jij benieuwd wat deze vervelende gebeurtenis inhield? Lees dan snel verder!

Verhaallijn bespreken

Om een goed gevoel te geven van de pijn die ze ervaarde toen haar laptop ermee ophield zonder een reservekopie te hebben gemaakt van haar boek, staat heir onder een beknopte samenvatting van de verhaallijn uit haar boek.

Het verhaal gaat over twee oude klasgenoten die elkaar toevallig tegen komen op straat. In het verleden zijn het hele goede en hechte vrienden geweest, alleen door een speling van het lot zijn zij uit elkaar gedreven.

Op het moment dat ze elkaar weer voor het eerst in de ogen aankijken na 18 jaar springt de vonk gelijk over, alleen hebben ze dit in de eerste instantie zelf nog niet door. Ze besluiten om samen af te spreken om bij te praten over wat er allemaal in hun leven heeft plaatsgevonden.

Uiteindelijk komen ze voor de keuze te staan of dit het allemaal wel waard lijkt en op dat moment gebeurt er iets bijzonders.

Werken met Apple producten

Best een goede verhaallijn toch? Tenminste, dat is wat ik van het manuscript vond toen ik voor het eerst het tweede deel las. Ik weet dat ze er dagen aan heeft gespendeerd en dat maakte de klap van het verlies nog harder. Dan heb ik het over het verlies van haar laptop, niet over zij zelf gelukkig.

Ze werkt namelijk heel graag met producten van Apple. Zo heeft ze een jaar geleden ongeveer een Macbook gekocht omdat dit het fijnste product is in haar ogen om een boek op te schrijven. Nu even fast forward naar het punt waarmee ik dit blog begon.

Op een dag kwam ze bij me en ze zei: “ik ben verdoemd. Mijn laptop gaat niet meer aan.”. Eerst dacht ik dat het allemaal wel mee viel, maar ik was even vergeten dat ze een Macbook had en dus niet zomaar 1, 2 3 de batterij eruit kon halen bij wijze van spreken. Uiteindelijk hebben we hem samen naar PC Hulp Nederland gebracht. Hier kunnen ze alles doen wat je maar kunt bedenken met technologie. Inclusief een Macbook repareren. Gelukkig was het enige dat stuk was de batterij en konden ze daar makkelijk en snel de Macbook batterij vervangen.

Eind goed al goed, mijn huisgenoot heeft haar boek kunnen afschrijven en het ligt nu in de Bruna. Dat alles had niet kunnen gebeuren zonder PC Hulp Nederland!