Vers van de pers: bouwadvies in 2021!

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang, dat betekent dat het tijd is voor ons om onze trouwe lezers (jij!) te informeren over de laatste trends op het gebied van verbouwingen in en om het huis. Want ja, deze tijd van het jaar staat toch wel bekend om het kriebelende gevoel dat je krijgt wanneer de zon heerlijk aan het schijnen is. Zeker na het afgelopen jaar waarin het volk met name binnen heeft gezeten, is dit moment van het jaar er écht een waardoor Nederlanders (net zoals de krokussen, sneeuwklokjes en tulpen) uit hun bol gaan.

Dit zie je maar al te goed terug in de bouwplannen die worden gemaakt door menig klussende Nederlander. Ambitieuze plannen om een nieuwe veranda aan te leggen, overkapping te plaatsen of gewoon een nieuwe indeling in de tui te realiseren. Maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee dient te houden, als jij ook zo iemand bent die dit soort plannen maakt. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Tuin afgraven? Doe een Klic-melding!

Niet veel mensen staan er bij stil voordat ze aan de slag gaan met het bedenken van een nieuwe inrichting van de tuin, maar de kans dat er allerlei leidingen, kabels en andere gevoeligheden door jouw tuin lopen is erg groot. Evenals het risico om er een te raken. Dit is iets wat je ten allen tijden wil vermijden. Niet alleen omdat het erg vervelend is of gevaarlijk kan zijn, maar met name omdat het ook een risico kan vormen voor de rest van de wijk. Stel je voor dat je een elektriciteitskabel raakt, die de rest van jouw buurt ook moet voorzien van elektriciteit. Dan baal je wel, zeker als je bedenkt dat de kosten om deze te vervangen voor de veroorzaker zijn.

Met dit in gedachten is het belangrijk om altijd een Klic melding aan te vragen. Het duurt maar eventjes en de Klic melding kosten liggen vrij laag. Je betaalt namelijk zo’n €36 exclusief BTW als je via de Klic App meldt waar je gaat graven.

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Maak eerst een ontwerp voordat je aan de slag gaat

Het gebeurt maar al te vaak dat je handen jeuken om aan de slag te gaan met het verbouwen van jouw tuin of woning. Maar naast een Klic melding aanvragen is er nog een ding waarmee je rekening dient te houden voordat je écht aan de slag gaat. En dit is het maken van een ontwerp.

Dit kan je zelf doen, maar je kan er ook een professional voor inschakelen. Denk na over een paar ideeën en laat het mooi uittekenen door een architect of bouwkundige. Op deze manier ben jij gegarandeerd van een mooi ontwerp, waar jij de komende jaren nog veel van kunt gaan genieten. Veel plezier en succes met het verbouwen van jullie huis of tuin!