Kamperen in het buitenland? Doen!

Voor de een is kamperen de ultieme vakantie om eens heerlijk tot rust te komen en één met de natuur te zijn, voor de ander is het afzien zonder de dagelijkse luxe. Niet iedereen is fan van kamperen, maar toch is het de meeste mensen aan te raden. Nu de afgelopen twee jaar veel roet in het eten heeft gegooid wat betreft de vakantieplannen, zijn veel mensen er op uitgetrokken in eigen land. Mensen die van zichzelf niet hadden verwacht ooit te gaan kamperen in Nederland zijn helemaal tot rust gekomen in de natuur. Graag zetten we deze trend voort, want niet iedere vakantie hoeft te gaan over zon, zee, strand en een cocktail in de hand. Campings hebben een nieuwe waardering gekregen en zullen ook dit jaar weer veel bezocht worden. Niet alleen Nederland is een fijn land om te kamperen, maar ook andere Europese landen zoals Spanje hebben genoeg campings waar je met de auto heen kunt rijden. Een Spaanse ochtendzon op de tent, lunchen met overheerlijke tapas en authentieke wijn proeven op een van de vele wijngaarden. Klinkt als een goede vakantie, toch?

Costa Brava

Voor een camping spanje kun je verschillende delen van het land bezoeken. Binnen ongeveer veertien uur rijden kom je aan bij de Costa Brava in het noordoosten van Spanje. Hier vind je lange, brede stranden, kleine baaitjes en schilderachtige dorpjes met smalle straatjes, dorpskerkjes en een heleboel gezelligheid. Kamperen kun je hier op een van de vele campings in rustige gebieden. Wil je even van de camping af, dan kun je relaxen op een mooi strand, slenteren door de winkelstraatjes en een leuke souvenir scoren. De stad Barcelona ligt binnen handbereik, waar je je ook dagen kunt vermaken. Na het overmeesteren van het drukke toerisme kun je vervolgens weer heerlijk met een goed boek om jouw campingstoel ploffen.

Toscane

Toscane, dé plek om eens tot rust te komen in glooiende heuvellandschappen, schilderachtige dorpjes en romantiek. Je vindt Toscane in het midden van Italië aan de Tyrreense Zee. Hier vind je het ware “la dolce vita”, oftewel: het goede leven. Boek een fijn plekje op een camping Toscane en dompel je onder in een warm thermaalbad, maak een autoritje langs een van de vele wijnboerderijen of ga juist op ontdekking in een van de authentiek Italiaanse steden, net waar je zin in hebt. Toscane behoort niet voor niets tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Europa.

Côte d’Azur

Een vakantie aan de Côte d’Azur staat in het teken van een heldere blauwe zee, tropische palmbomen en gezellige boulevards. Deze regio in Frankrijk is dan ook niet voor niets een zeer geliefde vakantiebestemming. Je vindt er allerlei badplaatsen met kleurrijke marktjes met lekkernijen, goede wijn en romantische pleinen. De Côte d’Azur staat bekend om zijn luxe accomodaties, maar ook vindt je hier genoeg campings waar je heen kunt rijden. Zo ben je op korte afstand van de grote steden en ervaar je toch de luxe van een heerlijke vakantie in Frankrijk.