Gipsplaten zorgen voor een nette afwerking

Is het tijd om je huis eens flink op te knappen? Of heb je een ander huis gekocht en moet daar nog wel het een en ander gebeuren? Dan ontkom je niet aan gipsplaten. Deze platen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en zorgen ervoor dat je een keurige afwerking krijgt van je plafond of juist een perfecte ondergrond voor je tegelwerk. Gipsplaten zijn, in verhouding, helemaal niet duur. En ze zijn ook nog eens gemakkelijk te ver- en bewerken. Je kunt er van alles mee doen, van het maken van een verlaagd plafond tot de afwerking van het isoleren van je zolder. En daarna? Dan kun je ze gewoon schilderen of behangen.

Gipsplaten voor een verlaagd plafond

Er is een tijd geweest dat een verlaagd plafond helemaal hip was. En die tijd lijkt weer een beetje terug te komen. Alleen is de insteek nu anders. Voorheen maakte je een verlaagd plafond voor de sfeer en de gezelligheid (je kamer werd er knusser van). Tegenwoordig maak je een verlaagd plafond zodat je je spotjes goed kunt wegwerken. Gipsplaten zijn bij het maken van een verlaagd plafond essentieel. Wat de reden voor het verlagen ook is. Door een rachelwerk op het bestaande plafond te monteren en daar alvast de stroomdraden voor de aansluiting van de lampen door te leiden, heb je in een mum van tijd een prachtig plafond. Je hoeft het alleen nog maar te schilderen of te (laten) spuiten.

Het is gemakkelijk om gipsplaat te verwerken

Het enige dat je nodig hebt om zo'n plaat op maat te maken is een scherp mes. Hiermee snijd je de papierlaag aan de buitenkant door, je "knakt" te plaat handmatig en je snijdt aan de andere kant het papier weer door. Klaar! Voor het bevestigen van gipsplaten heb je wel speciale schroeven en pluggen nodig. Denk hier goed over na en bezuinig hier niet op. Goede materialen zijn het halve werk.

Waar kun je deze platen nog meer voor gebruiken?

Bijvoorbeeld bij het zetten van een wandje in de badkamer. Je hebt dan wel speciale, waterbestendige gipsplaten nodig. Ook voor het afwerken van de isolatie in je schuur, garage of op zolder kun je deze platen prima gebruiken. Twijfel je of je wel het juiste materiaal gekozen hebt? Dan is het slim om even informatie op te vragen via de telefoon of de chat. Alle specificaties van alle gipsplaten staan online, daar kun je al een heel eind mee komen.