Drie dingen in je tuin die je mooi wil houden

Ook al gaat het van herfst naar winter, het is toch fijn om je tuin mooi te houden. Ook al zit je er misschien niet zo veel in de winter, het is toch fijn om uit je raam te kijken en een goed verzorgde groene tuin te zien. Dan kan je natuurlijk meer ervan genieten! En mocht de zon toch een keertje aan de hemel staan, dan kan je lekker met je kopje koffie, een dikke trui of een dekentje en je zonnebril van alle groentinten genieten. Een goed idee dus om je tuin, ondanks het slechte weer, toch te onderhouden. Hoe je dat doet? Daarvoor heb ik drie verschillende tips die ik door de jaren heen door ervaring heb opgedaan. Lees en leer meer hieronder! 

Tip 1: Mooi groene gras gazons 

Allereerst is het fijn als je gras gazons nog steeds prachtig groen stralen. Zeker als de blaadjes herfstkleur worden of zelfs gaan uitvallen, is dit misschien wel het enige stralende groen dat je nog in je tuin hebt. In de winter hoef je gelukkig niet er regelmatig aan te denken om je gazons water te geven, want er valt al genoeg regen in ons kikkerlandje! Waar je wel voor moet uitkijken is voor engerlingen. Wat zijn engerlingen? Dat zijn larven van kevers die eten aan de wortels van het gazon. Hierdoor kan het zijn dat je gras gazons geheel bruin worden en loslaten. En dat wil je natuurlijk niet! Gelukkig zijn deze engerlingen ook makkelijk te bestrijden met bijvoorbeeld B-green of B-green+! 

Tip 2: Diversiteit in hoogte 

Wat ook een goed idee is om je tijd mooi te houden, is om wat diversiteit in hoogte in je tuin te creëren. Wat ik daar precies mee bedoel? Dat is om bijvoorbeeld hoge boompjes en struiken af te wisselen met lage bosjes en planten. Het is wel handig om de hoge boompjes en planten een beetje tactisch neer te zetten. Het zou namelijk zonde zijn als je in de zomer hierdoor ineens geen lekker zonnetje op je bol hebt als je op de loungebank ligt. Denk hier dus goed over na of kijk even goed waar de zon vandaan komt als deze zich toch een keer laat zien in de winter. 

Tip 3: Its all in the details 

Tot slot kan je je tuin natuurlijk ook ‘mooi’ maken door details. Zeker als de tuin een beetje kaal is door het weer, kan dit je tuin een extra leuke ‘touch’ geven. Denk dan bijvoorbeeld aan een lekkere vuurkorf of knusse lichtjes voor een gezellige sfeer. Bij tuincentra kan je speciale meubels voor buiten kopen die ook ondanks het weer mooi blijven. Ga dus lekker een tripje maken naar het tuincentrum ;).