B2B ecommerce software maakt verkopen gemakkelijker

Als jij een B2B groothandel webshop hebt, dan wil je maar één ding: tevreden klanten. Dat geldt natuurlijk voor iedere webshop en voor iedere winkel, maar B2B webshops zijn extra afhankelijk van tevreden klanten. Maar hoe hou je je klanten tevreden? Bijvoorbeeld door gebruik te maken van echt goede B2B ecommerce software. Nog niet bekend met deze software, dat kan heel goed. Toch zis de juiste software van essentieel belang voor het voortbestaan van jouw B2B e-commerce platform.

Door goede B2B ecommerce software te gebruiken zorg je er niet alleen voor dat iedere klant kan zien of een bepaald product op voorraad is. Je zorgt er ook voor dat het product altijd wordt ingekocht voor de beste prijs. Kun je een product niet leveren, dan is de kans groot dat je klanten elders gaan shoppen. En dat wil je voorkomen. Door het inkoopsysteem te automatiseren worden producten altijd op tijd besteld. Ook de betaling loopt via deze B2B ecommerce software. Je kunt dankzij deze B2B ecommerce software zelfs speciale aanbiedingen doen. Zo breng je je klanten op de hoogte van wat er nog meer mogelijk is in dezelfde productgroep.

Geef geen overbodige informatie

Tijd is geld en dus wil je de tijd van je klanten niet verdoen met het doen van onnodige aanbiedingen. Heb je een klant die regelmatig schoonmaakartikelen bestelt? Dan doe je die klant echt geen plezier met een aanbieding voor snelbeton. Door goede B2B ecommerce software te gebruiken en een B2B e-commerce portal in te richten voor iedere klant, zorg je dat de aanbiedingen die je doet er ook echt toe doen. Je kunt in dit portal ook staffelkortingen en extra's aanbieden. Zo krijgt je klant alleen de informatie waarom gevraagd wordt.

Wil je klant toch eens verder kijken?

Dat kan. Het kan zelfs zeer verstandig zijn om dat toe te laten. Als jouw klant erg tevreden is over de manier van werken en zijn broer wil vertellen over jouw mogelijkheden. Als die broer hetzelfde soort bedrijf heeft is dat gemakkelijk. Maar heeft die broer een compleet ander bedrijf dan wil je wel ook die mogelijkheden kunnen tonen. Door je klant ook de andere opties te laten zien, kan het zomaar zijn dat zijn broer ook een account bij je opent. Want tevreden klanten zorgen voor meer klanten, dat is altijd zo geweest, ook voor het internet bestond.